Kitekintő

Váchartyán fejlődése a számok tükrében

Pest megye kisebb települései is lendületbe jöttek az utóbbi néhány évben. Váchartyán ez időszak alatt 267 millió forint állami támogatásban részesült különböző pályázatok során, ezzel ellensúlyozva a szerényebb iparűzési adóbevételeket, amelyeket ráadásul még a koronavírus-járvány elhúzódó időszaka is tovább gyengített.

A településen a legjelentősebb beruházásnak a KEHOP pályázati rendszerben elnyert 120 millió forintos középület-felújítást tekinthetjük, amelynek jóvoltából épületenergia-fejlesztés történt a polgármesteri hivatalban, a művelődési házban és az iskolában.

Jelentős, 50 milliós támogatást kaptak az iskolai tornaterem felújítására, amelyet még 2020-ban nyertek. Nagyobb tételekkel gyarapodott a költségvetés a szolgálati lakásépítéshez (30 millió Ft), a mini bölcsőde létesítéséhez (48 millió Ft), az önkormányzati járdafelújításhoz az iskola környékén (15 millió Ft).

Jó néhány, összegében kisebb, de a lakosság szempontjából ugyancsak fontos további fejlesztés is eredményesen lezajlott – tudtuk meg Koblász Sándor polgármestertől.

 Jelentős egészségügyi eszközbeszerzés zajlott (háziorvos, fogorvos, védőnő), urnafal épült a temetőben, katolikus pályázattal sportpark alakult ki, az Euniors sportegyesület kapott jelentős támogatást (5 millió Ft). A Szent György Polgárőr Egyesület is több milliós támogatásban részesült (4,3 millió Ft), kistelepülési rendezvény szervezésre nyertek támogatást, s 2019-ben, 2020-ban és 2021-ben is tudtak évente 1,4 millió forintot fordítani szociális tűzifaadomány céljára.

WK

Fotó: Marketing Blog

Még szintén érdekelheti...