Egészségügy

Szenior szűrőnap lesz Dunakeszin

Bizonyára már mindannyian tudják, hogy városunk legnagyobb egészségügyi intézménye, a Dunakeszi Szakorvosi Rendelőintézet az elmúlt években kívül-belül megújult és bővült. Az intézet személyzete – túlmenően a mindennapi feladatain – példamutatóan helyt állt a pandémiás helyzetben, részt vett és vesz a mai napig az oltakozásban.

A rendelőintézet és dolgozói most egy új arcukat mutatják meg Önöknek, ezért csatlakoztak ahhoz a kezdeményezéshez, amelyet Csoma Attila, a „Gondoskodunk az Idősekről” Tanácsadó Testület elnökének védnöksége alatt szervezünk meg városunk 65 év feletti lakosai számára. A rendezvénysorozat részeként a rendelőintézet 2022. március 26-án helyszínt biztosít az I. Dunakeszi Szenior Szűrőnapnak, amelyen 12 különböző szakorvosi szűrővizsgálatot, általános szűréseket és mozgási lehetőséget nyújtunk az időskorú pácienseinknek. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges, amelyet az érdeklődők a 06 27 542 850-es telefonszámon tehetnek meg.

A vizsgálatok lényege, hogy rámutathatnak olyan egészségügyi problémákra, amik jelenleg még nem okoznak fennakadást a mindennapi életben, de hosszú távon egészségügyi problémákhoz vezethetnek. A pácienseknek lehetőségük lesz kérdezni és tanácsot kérni a szakorvostól, de fontos tudni, hogy ezek a beszélgetések nem helyettesítik az egyébként beutalóhoz kötött szakorvosi vizsgálatokat.

A teljesség igénye nélkül reumatológiai, fül-orr-gégészeti, szemészeti, nőgyógyászati, kardiológiai, urológiai vizsgálatok mellett mentálhigiénés tanácsadásra, carotis Doppler ultrahang vizsgálatra, dietetikai tanácsadásra, csontsűrűségmérésre, frissítő masszázsra és otthon végezhető tornagyakorlatok megtanulására is lehet jelentkezni. A tornaórákhoz csatlakozik Radvánszki Edit, a REDIT Örömtáncklub vezetője szenior örömtánccal és egyensúlytréninggel, Kundlya Zsófia szenior körtornával és Nagy Á. Zsuzsanna jógával és keringésjavító gyakorlatokkal. Utóbbi alkalmakon előzetes bejelentkezés nélkül is részt lehet venni, akár több mozgásforma is kipróbálható.

Sok szeretettel várja Önöket Dióssi Csaba polgármester, Csoma Attila önkormányzati képviselő és a szakorvosi rendelőintézet minden dolgozója.

Fotó: Kovács Zsolt

Még szintén érdekelheti...