Belföld

A Pest megyei 4. számú választókerületben öten adták le az ajánlásokat, de eddig csak Rétvári és Inotay indulása jogerős

Mint arról hírt adtunk, a Fidesz és a közös összefogással induló ellenzék jelöltjei a kampány első napján, február 12-én mind a 106 választókerületben összegyűjtötték az április 3-i országgyűlési választásokon való induláshoz szükséges aláírásokat.

A Vác központú Pest megyei 4. számú választókerületben a jelenlegi országgyűlési képviselő, a kormánypárti dr. Rétvári Bence az induláshoz szükséges 500 ajánlásnál háromszor több ajánlást gyűjtött össze néhány óra alatt. A Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő-jelölt indulását jogerősen nyilvántartásba vette a választási bizottság.

Az ellenzéki összefogás – DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd – támogatásával induló váci alpolgármester, Inotay Gergely is a kampány első napján összegyűjtötte és leadta az induláshoz szükséges ajánlásokat. Inotay Gergelyt indulását jogerősen február 19-én vette nyilvántartásba a választási bizottság.

Dr. Rétvári Bence és Inotay Gergely mellett hárman adták le az ajánlásokat a választási bizottságnak – olvasható a valasztas.hu-n.    

A Mi Hazánk színeiben induló Dr. Páli Jenő indulását nyilvántartásba vették február 22-én, de még nem jogerős.

A Normális Párt képviseletében Pintér Lászlót február 23-án bejelentették.

A Munkáspárt és az ISZOMM színeiben Simon József Ferenc indulását nyilvántartásba vették február 22-én, de nem jogerős.  

A jelöltek február 25-én 16 óráig gyűjthetik az ajánlásokat. 

Még szintén érdekelheti...