Belföld

Már heten indulnának Dunakeszin április 3-án

A választás állami honlapja szerint eddig 7 jelölt indulhatna a Pest megyei 5. számú választókerületben az április 3-ai választásokon. 5 jelöltet azonban még nem vettek nyilvántartásba. Mindössze Tuzson Bence és Dorosz Dávid aláírásait hitelesítették – írja a dunakeszipost.hu.

Ha ez maradna a helyzet, akkor 7 egyéni jelöltre lehetne szavazni április 3-án, Dunakeszin. Eddig két indulót vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Iroda. Öten még várakoznak erre.

A MEMO (Gattyán-párt) és az MKKP (Kutyapárt) jelöltje már kedden leadták az elvárt 500 aláírást. Most csatlakozott hozzájuk a VD (ez egységes baloldali ellenzékből kiszakadt formáció) is jelezte, hogy indulni szeretne a körzetben. A Mi hazánk jelöltje, aki eggyel beljebb van, hiszen nyilvántartásba vették, de még nem jogerősen. A Normális Élet Pártja (oltásellenesek) jelöltjének neve megjelent a tájékoztatóban.

Az interneten megadja egy jelöltjük nevét a Baloldali Szövetség (Szanyi Tibor) is, de önéletrajzot nem csatoltak hozzá, a választási honlapon sincsenek fenn.

Az Átlátszón egyébként egy diagrammban folyamatosan frissítik az adatokat.

Hivatalosan február 12-én, szombaton kezdődött meg a kampány. A választópolgárok két hétig ajánlhatnak egyéni választókerületi képviselőjelölteket a parlamenti választásra. A jelöltek február 25-én 16 óráig gyűjthetik az ajánlásokat.

Még szintén érdekelheti...