oktatás

Százmilliót meghaladó felújítások a váci Radnóti és a Földváry iskolában

A koronavírus-járvány időszakában is folyamatosak voltak a műszaki felújítások, fejlesztések és bővítések a váci és a környező települések iskoláiban – mondta dr. Rétvári Bence, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője a váci Földváry Károly Általános Iskolában, ahol 40 millió forint állami támogatásnak köszönhetően kicserélték az iskola 47 éve beépített nyílászáróit, 32 millióból újul meg a vizesblokk.

A kormánypárti országgyűlési képviselő bejelentette, hogy Letkésen, Váchartyánban, Kosdon, Pencen, Sződligeten nagyobb léptékű iskolabővítés és felújítás valósult meg. Emellett Sződön, Őrbottyánban, Kismaroson, Vácdukán iskolabővítés vagy új építése indult el.

– Vácon például a Bernáth Kálmán iskola bővítéséhez másfélmilliárdos támogatást biztosított az állam. A váci Radnóti Miklós Általános Iskolában 50 millió forint központi támogatásból sikerült kicserélni az 1978-ban megnyitott iskola nyílászáróit. Most pedig itt, a Földváry iskolában adhatjuk át a 40 millió forintos ráfordítással beépített új nyílászárókat miközben már elkezdődött a vizesblokk felújítása is, melyre 32 millió forintot biztosított az állam. A felújítások aktualitását jól mutatja, hogy a régi ablakokat és a vizesblokkot 47 év után sikerült kicserélni, felújítani – hangsúlyozta Rétvári Bence.

Hozzátette: a fejlesztésekben kiemelt figyelmet kap a zöldszempont és a takarékos működtetés.

Dr. Verebélyi Ákos, a Váci Tankerület Központ igazgatója elmondta, hogy az iskolában közel négyszáz diák tanul, akiket 41 pedagógus oktat magas színvonalon. – Jó helyre jött az állami támogatás – mondta köszönettel a hangjában a tankerület igazgatója.

Az iskola igazgatója, Pallaginé Nagy Ágnes köszönetet mondott dr. Rétvári Bencének és a tankerület vezetőjének, valamennyi munkatársának, hogy az intézmény 47 év után ilyen „hatalmas fejlődésen” ment keresztül. Kiemelte, hogy a kivitelező és az iskola korrekt szakmai együttműködésének köszönhetően a felújítások munkálatai nem okoznak problémát a tanításban.

(Vetési)

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...