oktatás

Díjazták Észak-Pest vármegye legjobbjait

2024. március 6-án délután a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnáziumban adták át a XXXV. Zrínyi Ilona Matematikaverseny legjobbjainak járó díjakat. A vármegye 84 iskolájából összesen 2399 tanuló indult ezen a megmérettetésen.

Közülük 180 diák és 28 felkészítő pedagógus kapott elismerést a díjátadón. A versenyző diákok eredményeit a mategye.hu honlapon tekinthetik meg az érdeklődők.

A vármegye legeredményesebb általános iskolája a veresegyházi Fabriczius József Általános Iskola, legeredményesebb nyolcosztályos gimnáziuma pedig a Premontrei Iskolaközpont lett. A második helyet a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium nyerte el.

A 2-8. évfolyamos kategóriában a legeredményesebb felkészítő tanár Druzsin Zsuzsanna (Radnóti Miklós Gimnázium), míg a 9-12. évfolyam legjobbja Balogh Edit (Váci SZC Lányi Ferenc Technikum és Szakképző Iskola) lett.

Az eredményhirdetés után a Dunakeszi Tankerületi Központ gáláns anyagi támogatásával létrejött állófogadáson ünnepelhettek együtt a díjazottak.

A vármegye 37 legügyesebb diákja az országos döntőre is meghívást kapott. A Radnóti Miklós Gimnáziumból 5 diák – Bauer Soma 6.o, Bajkó Márton 8.o, Szabó Álmos Benedek 8.o, Rozmán-Juhász Botond 9.o, Jáni Kristóf 12.o – jutott a döntőbe. Innen is sok szeretettel gratulálunk nekik. További versenyzésükhöz sok sikert kívánunk!

A dunakeszi rendezvényt Paróczay Eszter, a Dunakeszi Radnóti Gimnázium pedagógusa szervezte.

Nyíri István igazgató

Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium

Még szintén érdekelheti...