oktatás

Országos gitárversenyt nyertek a gödi diákok

Március 8-án került megrendezésre a XX. Sistrum Zenei Versenyek sorozatában az országos Gitárverseny Szombathelyen, melyen a Gödi Németh László Általános Iskola

és Alapfokú Művészeti Iskola két tanulója, Balázs Zselyke és Pók Domokos is ARANY minősítést kapott nagyszerű produkciójuk után. Növendékeinknek és felkészítőjüknek, Füzesséry István tanár úrnak a tantestület nevében gratulálok – mondta Nevelő-Szavári Anita művészeti intézményvezető-helyettes.

  • Az ország különböző pontjairól 31 versenyző érkezett a versenyre, akik 5 korcsoportban mérte össze tudását. A gyerekeket nagyon feltöltötte az esemény. Elmondásuk szerint jó volt végre újra élőben, közönség előtt játszani – tette hozzá a gödi iskola művészeti intézményvezető-helyettese.
    – A versenyen résztvevő tanulók műsora magas színvonalú volt. Rendkívül változatos produkciókat hallhattunk, amelyek kitűnően tükrözték a klasszikus gitárirodalom repertoárjának sokszínűségét. A gyerekek a kezdeti izgalom ellenére nagyon élvezték a megmérettetést. A háromtagú zsűri értékelése véleményem szerint rendkívül objektív volt. Arany, ezüst, bronz és nívó díjakat osztottak ki – osztotta meg tapasztalatait Füzesséry István tanár úr.
    Elmondta: – külön öröm volt az, hogy közvetlenül az ünnepélyes eredményhirdetés után lehetőségünk nyílt a zsűri tagjaival néhány szót váltani, megvitatni a tanulók produkcióit. A gyerekek örömmel fogadták úgy a dicsérő szavakat, mint az építő jellegű észrevételeket, kritikát. Kiváló alkalom volt ez a verseny arra, hogy betekintést nyerjünk más iskolák gitárosainak tevékenységébe, ami a gyerekek számára plusz motivációt nyújt a további fejlődéshez.

Még szintén érdekelheti...