oktatás

Szokatlan tanítási nap a Radnótiban

A Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium tantestületének 16 tagja úgy döntött, hogy nem sztrájkolnak, de  polgári engedetlenségi akcióba kezdenek a mai napon.

Nem sztrájkol az a 16 tanár a dunakeszi Radnóti gimnáziumban, akik a munkabeszüntetés helyett polgári engedetlenségi akcióba kezdtek szerdán, azaz ma nem veszik fel a munkát, nem tartják meg az óráikat. Az iskola honlapja szerint legkevesebb 59 tanár dolgozik a Radnótiban. Az intézményben a polgári engedetlenség miatt ma külön órarendet készített a vezetőség, így a gyerekek felügyelete is meg van oldva – írta az atv.hu információja alapján a duankeszipost.hu

„Tisztában vagyunk vele, hogy ebben a nehéz időszakban más, fontos kérdések is foglalkoztatják a közvéleményt, azonban úgy érezzük, hogy minden egyéb nehézség ellenére mégis ki kell fejeznünk álláspontunkat” – írták az Eduline-nak.

A dunakeszi tanárok a szakszervezetek által meghirdetett akcióhoz csatlakoztak. Korábban az EMMI azt írta: A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen is kimondta, hogy csak a jogszabályoknak megfelelően szervezhető pedagógussztrájk; az iskoláknak tehát a sztrájk idején is biztosítaniuk kell a gyermekfelületet és az oktatást – olvasható a dunakeszipost.hu bejegyzésében.

Még szintén érdekelheti...