Dunakeszi

A felújítás első lépcsőjeként átadták a Lányi Ferenc parkban az új játszóeszközöket

Elkezdődött a közel egy évszázados szakmai múlttal büszkélkedő Dunakeszi Járműjavító és a dolgozóinak otthont adó építészeti „ékszerdobozként” számon tartott gyártelepi kolónia által körbeölelt Lányi Ferenc park teljes körű felújítása, melyben elsőként a játszótér kapott új eszközöket – mondta a szerda délutáni avatón Tuzson Bence.

A város országgyűlési képviselője bejelentette, hogy a multifunkciós közpark kiváló adottságai révén egyedi találkozóhely lesz.

Sipos Dávid alpolgármester, Tuzson Bence országgyűlési képviselő, Szabó József önkormányzati képviselő
  • A park megújításának első ütemében a játszótér egy elemét adjuk át – mondta a képviselő, aki hozzátette: napokon belül öt felújított játszóteret vehetnek majd birtokba a gyerekek, ami nagyon örömteli.

– Örömteli, hogy Dunakeszin nagyon sok kiskorú gyerek él, akikre folyamatosan gondolnunk kell, hogy jól érezhessék magukat – fogalmazott az ötgyermekes büszke édesapa.

Az átadón elhangzott: az új játszóeszközt – a régitől eltérőn – közelebb helyezték el az árnyékot adó nagy lombkoronájú platán- és vadgesztenyefákhoz, hogy a nyári melegben is kellemes környezetben játszhassanak a gyerekek.
– Következő lépésként a park újul meg, a gyár főbejáratától, a köröndtől kezdve egészen a terület északi oldaláig. Hamarosan egy nagyon kellemes multifunkciós park várja a kicsiket és a felnőtteket egyaránt, akik számára kellemes kikapcsolódást biztosít a megújult Lányi Ferenc park – mondta Tuzson Bence, aki Sipos Dávid alpolgármesterrel és a körzet önkormányzati képviselőjével, Szabó Józseffel közösen minden ceremónia nélkül átadták a felújított játszóteret.

A multifunkciós közpark fejlesztése során nagy hangsúlyt kap a zöldfelület kialakítása, az évelő és virágos növények ültetése, az idős, árnyas fák megóvása. A kor igényeinek megfelelően vízáteresztő burkolatokat, egyedi ülőfelületeket alakítanak ki parkban.

(Vetési)

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...