Dunakeszi

Laptopot kaptak a Radnótis diákok és tanárok

 Korszerű oktatás korszerű technikával. Napjainkban ez a két fogalom a gyakorlatban is egyre közelebb kerül egymáshoz. Megtapasztalhattuk ezt a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnáziumban, ahol a 9. osztályos diákok valamennyien laptopot kaptak tanulmányaik segítésére.

Nyíri István igazgató és helyettese, Zentai Kati is kivette részét a laptop átadásából

    Az iskola bejáratánál „hegyekben” álltak a becsomagolt laptopok és sorban érkeztek a szülők, hogy átvehessék ezt a korszerű eszközt.  Az átvételre március 3-4-én került sor.

  • A Széchenyi Terv Plusz keretében jelent meg egy Európai Uniós pályázat az unió finanszírozásával – mondta kérdésünkre Nyíri István igazgató.

– Mindez a Klebersberg Központon keresztül valósul meg, melynek elvezése: „Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára”. A gyakorlatban úgy történik, hogy minden 9. nyelvi előkészítős illetve 9. évfolyamos tanuló kap egy Del márkájú laptopot táskával és egérrel használatra, amig tanulói jogviszonya van. Ez azt jelenti, hogy a mi diákjaink négy vagy öt évre kaptak egy jó minőségű, 400 ezer forint értékű eszközt, amely segíti az oktatást, illetve a járvány miatti esetleges digitális oktatást. Iskolánkban 250 tanuló és 60 tanár kapta meg a laptopot.  

  • A pályázat 2020-ban indult, és a Klebersberg Központ közvetítésével a közép-magyarországi régióban kaptak a diákok és tanárok laptopot. Így kaptunk mi is. Pár hét alatt megvalósítottuk a projektet, a szülőket értesítettük, nekik kellett regisztrálni, és ők vehették át a gépeket. Ez nagyon hasznos, hiszen a nagy értékű gépek segítik a tanulók és a tanárok munkáját is.

     Hozzátette még az igazgató, hogy a pályázat négyéves, a jövő évben ismét sor kerül az akkori kilencedikesek körében a gépek kiosztására.

  • Az osztályfőnök küldött egy e-mailt, onnan értesültünk a lehetőségről. Nagyon örültünk, mert ez sokat segíthet a tanulásban – mondta Hovanyecz Katalin édesanya. Fia, Varga Gergő hozzátette:  – Nagyon örülök, hogy bekerültem a gimnáziumba, 9.e osztályos tanuló vagyok. Örülök a gépnek, segíteni fog a tanulmányaimban.

Azt is elárulta, hogy jelenleg kitűnő tanuló.

     A Radnóti gimnáziumban és a régió más iskoláiban tehát most már mindennapi valóság a korszerű oktatás korszerű technikával.

Katona M. István

A szerző felvételei

Még szintén érdekelheti...