Dunakeszi

Jelentős fejlesztések a Duna-parton

Idén igazán sok és jelentős fejlesztés valósult meg a dunakeszi szabadstrandon és környezetében. Stégeket, padokat, szelektív hulladékgyűjtő kukákat, digitális kijelzőt helyeztünk ki, öltözőt telepítettünk, de ami a legfontosabb, hogy végre elkészült a várva várt mosdó épülete, mellyel a korábbi mobil WC-ket váltjuk le – tájékoztatott a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályvezetője.

Somodi István elmondta, hogy a mosdó épületének tervezésénél a kiemelt szempontok között szerepelt, hogy a végső megoldás családbarát legyen.

  • Így kialakítottunk benne két pelenkázó helyiséget, valamint külön WC épült azoknak a gyerekeknek, akik az ellenkező nemű szülővel érkeznek és emiatt örök probléma, hogy melyik mosdóba menjenek. Tíz női mosdó, három férfi wc és négy pissoir került elhelyezésre. A mozgássérültek külön mosdót kaptak. Terveink szerint a mosdó a Duna-part látogatottságához igazodik majd, igény esetén télen is nyitva lesz. A helyszín kiválasztásakor a legfontosabb az volt, hogy a dunai árhullámok elkerüljék, amit szerencsére úgy sikerült megoldani, hogy így a katonadombi játszótér látogatói is tudják használni. Az épület faborításos, szép külső megjelenésével harmonizál a környezetével, amelyet egyébként a néhány hete átadott EuroVelo 6 kerékpárút út mellett építettünk fel. A kerékpárosok, a sétálók kiszolgálására ivó kutat is kihelyeztünk. Az épület érdekessége, hogy középre egy gyönyörű fát ültettünk, ami a neki kihagyott tetőáttörésen keresztül az épület fölé fog magasodni hamarosan – tudtuk meg Somodi Istvántól, aki hozzátette: az üzemeltetést külső cég végzi majd a személyzet jelenléte mellett.

(B. Szentmártoni) Dunakanyar Régió

Fotó: Kovács Zsolt

Még szintén érdekelheti...