Dunakeszi

Közel 700-an regisztráltak a Nagy Vasúti Kvíz elődöntőjére

Melyik volt Magyarország második gőzüzemű vasútvonala? Hogy hívják a vasútállomást Rejtő Jenő ’A három testőr Afrikában’ című művében? Akik tudták, hogy a jó válaszok a Bécsújhely-Sopron és az Okbur Oázis, ráadásul a leggyorsabban válaszoltak helyesen a legtöbb kvíz kérdésre, már készülhetnek a döntőre. A Nagy Vasúti Kvíz szeptemberi fordulója, ahol eldől ki az ország legnagyobb vasútrajongója, élőben, szakmai zsűri előtt folyik majd.

Nagy sikerrel zajlott a Dunakeszi Járműjavító és a TMH Hungary Nagy Vasúti Kvízének első, júliusi fordulója. Magyar és nemzetközi vasúttörténelemről és kulturális témákból összeállított kérdéssor várta azokat a vasútrajongókat, akik a július 3-án reggel 10-kor induló online versenyen részt vettek. A rendelkezésre álló 30 perc alatt 25 kérdés jelent meg a Dunakeszi Járműjavító erre az alkalomra fejlesztett oldalán. A Nagy Vasúti Kvíz online elődöntőjén az első helyezet alig 20 perc alatt a 25 feladványból 23-at válaszolt meg helyesen.

Az ország legnagyobb vasútrajongóját kereső online versenyen továbbjutott legjobb 10 válaszadó vehet részt a szeptemberi döntőn, amelynek főnyereménye egy utazás Szentpétervárra, ahol a szerencsés nyertes megtekintheti a világ egyik legnagyobb gyűjteményével rendelkező szentpétervári vasúti múzeumot is. A Nagy Vasúti Kvíz kapcsán a Dunakeszi Járműjavító Facebook és Instagram oldalain folyamatosan osztanak meg információt a szervezők.

Még szintén érdekelheti...