Dunakeszi

Rendkívüli akcióban a rendőrök – Kékek a Kék Bolygóért

Környezetvédelmi hulladékgyűjtő programot rendezett a víz világnapja alkalmából a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Dunakeszi Rendőrkapitányság Dunakeszin, a Duna-parton.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Dunakeszi Rendőrkapitányság szervezésében a víz világnapja alkalmából a Kékek a Kék Bolygóért elnevezésű környezetvédelmi hulladékgyűjtő program valósult meg Dunakeszi Duna-parti szakaszán.

Az esemény célkitűzése az volt, hogy felhívjuk a fiatalok figyelmét a természet értékeinek megóvására, megőrzésére, a környezetünk károsításának, szennyezésének veszélyeire, a már kialakult károk mérséklésére, vagy megszüntetésére, valamint az eredeti állapot helyreállításának fontosságára.

A program megvalósításában partnereink a Jövő Öko-Nemzedék Alapítvány, a magyar Aquamann, Ecoman, Megyeri Balázs, és a Dunakeszi Város Önkormányzata voltak.

A szemétszedési akcióban ezúttal a dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium tanulói és tanárai vettek részt. A fiatalok jelentős számban, nagy lelkesedéssel és körültekintő alapossággal végezték a hulladékmentesítést, több száz kiló illegálisan elhagyott hulladéktól tisztítva meg városunk dunai partszakaszát és annak környezetét. Az összegyűjtött hulladékot a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. szállítja el. Ezúton is köszönjük a munkájukat!

A Duna-parti hulladékgyűjtést követően Megyeri Balázs környezetvédő bemutatót tartott egzotikus állatokkal, mellyel felhívta a fiatalok figyelmét a minket körülvevő csodálatos állatvilág szépségére.

Végezetül, de nem utolsó sorban a résztvevők a Kékek a Kék Bolygóért rendezvény jelképeként vízcseppet formáltak a Katonadombon a rendezvény jelképeként – írja Varga Rita rendőrhadnagy, főnyomozó a dunakeszi.hu-n megjelent beszámolójában.

Még szintén érdekelheti...