Dunakeszi

Ötven családnak segítettek az iskolakezdési tanszercsomagokkal

Az iskolakezdés minden évben – a szülőkre háruló terhek mellett – öröm a tanulók számára, akik újra találkoznak az osztálytársakkal, a barátokkal, a tanárokkal. Az iskola izgalmas és különleges dolog az ember életében – mondta Nyíri Márton, Dunakeszi alpolgármestere hétfő délelőtt a Dunakeszi Óvodai és Humán Szolgáltató Központ és Könyvtár (DOHSZK) központjában, ahol a rászoruló gyermekeknek átadták az iskolakezdési tanszercsomagokat.

  • Dunakeszi civil közössége, a városi önkormányzat vezetői mellett nagyon sokan segítik magánadományokkal az iskolakezdést – mondta a társadalmi megbízatású alpolgármester, aki a civil életben a Fazekas iskolában tanít.

Nyíri Márton köszönetet mondott a támogatóknak, az adománygyűjtő akció szervezőinek, a diákoknak pedig azt kívánta, hogy a tanulás mellett a közösségi élményekről, a kirándulásokról, a barátságokról szóljon az iskola.

Gál Gellért Ákos, a DOSZHK szakmai igazgatója elmondta, hogy a koronavírus-járvány ellenére az idei évhez hasonlóan tavaly sem maradt el az iskolakezdési tanszeradománygyűjtő akció. Mint megtudtuk, a rászoruló gyermekek tanévkezdését pénzügyi támogatással segítették: Dióssi Csaba polgármester, az alpolgármesterek, Erdész Zoltán, Sipos Dávid, Nyíri Márton, valamint az adománygyűjtő akciót több éve életre hívó Szabó József önkormányzati képviselő és Szabóné Ónodi Valéria, a DHOSZK igazgatója.  

– Az általuk felajánlott pénzből harminc gyermek számára vásároltunk új táskát és tanszereket. Ezen kívül a lakossági adományokból húsz tanuló családjának sikerült megkönnyíteni a tanévkezdést a tanszerek és a táskák adományozásával – tájékoztatott Gál Gellért Ákos, aki lapunk érdeklődésére elmondta: akikről tudták, hogy rászorul az iskolakezdési tanszerekre, illetve mindazok, akik jelezték igényüket, ők valamennyien részesülnek az iskolakezdési adományokból.

(Vetési)

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...