Sport

Tehetséges sződligeti sportolók államtitkári köszöntése

Az elmúlt esztendő legeredményesebb ifjú sportolóit és az őket felkészítő szakembereket köszönthettem és adhattam át részükre hivatalos formában a Héraklész-díjakat – jelentette be közösségi oldalán dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkára.

A díjazottak között van a kajak-kenu sportág két ifjú kiválósága, a sződligeti Opavszky Réka és Gönczöl Laura, valamint edzőjük, Gönczöl János is.

„Az átadót követő kötetlen hangulatú beszélgetésen a díjazottak, valamint Schmidt Gábor elnök úr által lehetőségem nyílt még jobban bepillantani a sportág jelenlegi helyzetébe. Szívből gratulálok Rékának és Laurának az eddigi teljesítményükhöz és nagyon sok sikert kívánok a jövőben!” – írja az államtitkár asszony, az egykori olimpiai ezüstérmes kiváló úszó.

Laura és Réka 2021-ben egyaránt remek évet zárt, a végén még egy, a felnőtt vb-n kivívott ezüstérem is! Laura és Réka éve – már ami az eredményeket illeti – majdnem teljesen egyforma lett, az ifjúsági mezőnyben az Európa-bajnokságon 500 méteren párosban elsők lettek, a világbajnokságon 500 párosban és 500 négyesben szintén győztek. Most jön egy kis különbség: Laura a vb-n mix 500 párosban győzött, míg Réka C-1 200-on második lett. A felnőtt vb-n pedig egyaránt tagjai voltak az ezüstérmes négyesnek. Gyönyörű eredménysor két ilyen fiatal versenyzőtől – számolt be a kolonicsalapitvany.hu.

Talán a felnőtt vb-ezüstérmünk a legnagyobb eredményünk, nagyon örülünk neki, de igazából a felnőtt és ifi eredményeinket is ugyanolyan fontosnak találjuk, hiszen mindegyik eredményünkért nagyon sokat dolgoztunk” – kezdte Laura, majd Réka hozzátette, hogy ha mérlegre kellene rakni az ifi vb-aranyat és a felnőtt vb-ezüstöt, nála egyenlően fontos mindkettő.

„Egy kemény alapozás vár ránk, minden verseny nagyon fontos lesz a következő idényben is, hiszen egymásra épülnek. Mivel jövőre U23-asok leszünk, nagyon boldogok lennénk, ha egy nemzetközi versenyre ki tudnánk jutni” – mondta Laura.

Még szintén érdekelheti...