Dunakeszi

Tűzeset Dunakeszi alsón: 5 ingatlan 16 lakójának otthona vált lakhatatlanná

Ma délután tűz ütött ki egy öttagú család házában Dunakeszi legdélibb részén: a három kiskorú — 12, 10 és fél éves — gyermekével otthon tartózkodó édesanya észlelte teraszuk irányából a tüzet, amely gyorsan terjedt nem csak a lakóhely irányába, hanem a közvetlen északi szomszédépületre — egy kétszintes, négylakásos társasházra — is – írja szerkesztőségünkbe eljuttatott tájékoztatójában Benkő Tamás, a körzet önkormányzati képviselője, aki arról is beszámolt, hogy szerencsére személyi sérülés nem történt.

„Az ott lévő négy ingatlan közül háromban is tartózkodtak a tűz idején, akik ugyancsak időben észlelték a tragédiát és épségben ki tudtak jutni az égő házból. Sőt: a garázsukban lévő PB-gázpalackokat is biztonságba tudták helyezni.

A társasház északi szomszédságában lévő ingatlan nagy része úgy tűnt, lakható maradt, abban már nem tudott nagy pusztítást végezni a tűz — a ház tulajdonosai nem tartózkodtak otthon.

A katasztrófavédelem tűzoltóegységei, a rendőrség és a mentők — még egy mentőhelikopter is, szerencsére sérültet nem kellett ellátniuk —, gyorsan és nagy erőkkel érkeztek meg és láttak neki a tűz oltásának, a helyszín biztosításának. Időközben megérkeztek két országos tévétársaság munkatársai is.

Ezen sorok írásakor a tűz keletkezésének okát még nem ismerni, a tűzfészek feltehetően az önálló lakóház garázsa volt.

A legfontosabb helyszíni tennivaló az volt, hogy az öt ingatlan 16 lakója számára átmeneti lakhatást sikerüljön biztosítani. Az öttagú család és egy másik, háromtagú család számára ez rokonoknál megoldott, a további három lakás 8 (2+2+4) lakója számára pedig a Sztehlo Gábor Evangélikus Szeretetszolgálat a Kincsem közi idősek otthonában nyújt átmenetileg hajlékot és napi háromszori étkezést. (Ezúton is köszönöm Buda Annamária intézményvezető asszony és munkatársai azonnali segítségnyújtását, akik telefonhívásom után soron kívül megoldást kínáltak a krízishelyzetre.)

A károsultak érdekében kérem, hogy aki tud, étellel, ruházattal próbáljon enyhíteni váratlanul rájuk tört nehézségeiken.

Az alábbi nemű és életkorú személyek számára, a feltüntetett méretekben volna szükség segítségre:

Hölgy, 39 éves: S-M-es ruha, 39-es cipő;

Férfi: L-es ruha, 43-as cipő;

Lány gyermek, 12 éves: 168-as ruha, 38-as cipő;

Lány gyermek, 10 éves: 162-es ruha, 36-os cipő;

6 hónapos kisfiú számára ruhanemű.

Hölgy, 44 éves: M-L-es ruha, 38-as cipő;

Férfi, 45 éves: XL-es ruha, 40-es cipő;

Fiú gyermek, 11 éves: 164-es ruha, 37-38-as cipő;

Hölgy, 60 éves: M-L-es ruha, 38-39-es cipő;

Férfi, 75 éves: XL-es ruha, 43-as cipő;

Hölgy, 59 éves: L-es ruha, 42-es cipő;

Férfi, 64 éves: XXL-es ruha, 42-es cipő;

Férfi, 41 éves: M-es ruha, 43-as cipő;

Férfi, 60 éves: M-es ruha, 42-es cipő;

Férfi, 52 éves: XL-es ruha, 43-as cipő;

Férfi, 51 éves: M-es ruha, 41-es cipő;

Kérem, aki tud, használt, de jó minőségű ruhákkal segítse a tűzeset károsultjait, akiknek a tűzben mindenük odaveszett.

A tárgyi felajánlásokat akár itt, akár privátban (Messengeren vagy mailen: ) felém is megtehetik, az átadás-átvételt ezt követően, az érintett családokkal egyeztetve igyekszünk szervezni.

Aki esetleg ennivalót szeretne felajánlani, a Kincsem köz 1. alatti idősek otthonába viheti, ahol 8 fő (2 hölgy és 6 férfi) kapott átmeneti szállást – kéri a lakosság segítségét Benkő Tamás.

Még szintén érdekelheti...