Dunakeszi

Újabb fejlesztés a Barátsági úti kispiacon

„Önkormányzati képviselőként nagyon örültem, hogy kérésemnek megfelelően újabb fejlesztés történt a kispiac területén” – írja közösségi oldalán Kárpáti Zoltán önkormányzati képviselő.

„A Barátság útján, a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit. Kft. munkatársai kihelyezték az utcabútorokat. A fagyok elmúltával, tavasszal az ivókút bekötését és a cserjeültetést is elvégzik. Ettől függetlenül a piac kéthetente szombaton délelőtt várja a vásárlókat, így e hétvégén, január 28-án is” – osztotta meg a Radnóti gimnázium nyugdíjba vonuló igazgató-helyettese, aki több mint két évtizede szolgálja önkormányzati képviselőként Dunakeszi polgárait.

Mint közismert, a Barátság úti lakótelepen még a rendszerváltozás környékén épült fel a piac, ám az elmúlt évtizedek alatt az épület állapota súlyosan megrongálódott, az üzletek bezártak, ma már csak egy vállalkozó kínálja húsáru készítményeit a területen.

A lakótelepen óriási igény mutatkozik egy kulturált, igényes piacra, melynek megvalósítását már több éve a zászlajára tűzte az önkormányzat, de még a mai napig nem sikerült megállapodnia a régi piac többségben lévő tulajdonosaival…

De addig is cselekedni kellett! Az önkormányzat tavaly elkezdte a régi piac szomszédságában a terület rendbetételét az új parkolóhelyek kiépítésével. A napokban pedig a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. munkatársai kihelyezték a padokat is. A pihenőhelyként is funkcionáló területen tavasszal üzembe helyezik az ivókutat, és díszes cserjéket telepítenek.  

A lakosság nagy örömére a folyamatosan formálódó, szépülő területre havonta két szombaton kitelepülnek a repülőtér parkolójában működő pénteki kispiac árusai a finom és ízletes készítményeikkel, melyről lapunkban is hírt adtunk:

Még szintén érdekelheti...