Dunakeszi

A polgármester gyújtotta meg a negyedik adventi gyertyát

A koronanavírus-járvány miatt idén Dunakeszin is elmaradtak a korábbi években nagy sikernek örvendő rendezvények, ám az önkormányzat az adventi várakozás heteiben 2020-ban is igyekezett ünnepi díszbe öltöztetni a várost.

Az ünnepi fényben pompázó utcák és terek mellett a Barátság úti lakótelep szívében, a Casalgrande téren díszes karácsonyfa, gyönyörű adventi koszorú, a kicsiket és felnőtteket egyaránt hívogató betlehemi jászol köszönti az ünnepre készülő dunakeszieket.

Az adventi koszorún minden vasárnap fényre lobbant a gyertya, melyen az elsőt Tuzson Bence, a város országgyűlési képviselője és Szabó József önkormányzati képviselő, társadalmi kapcsolatokért felelős tanácsnok együtt gyújtott meg, aki mind a négy vasárnap aktív résztvevője volt az ünnepélyes eseménynek.

Sipos Dávid alpolgármester, majd Benkő Tamás önkormányzati képviselő után a negyedik adventi gyertyát a város polgármestere, Dióssi Csaba gyújtotta meg ma kora este, ám előtte Szabó József Nyíri Márton társadalmi megbízatású alpolgármester kislányával újra lángra lobbantotta az elmúlt hetekben ünnepélyesen meggyújtott három gyertyát.

A negyedik adventi gyertyát Dióssi Csaba polgármester és Szabó József önkormányzati képviselő gyújtotta meg

A jó néhány dunakeszi polgár jött el vasárnap kora este a Casalgrande térre, hogy a részese legyen annak az ünnepélyes pillanatnak, amikor Dióssi Csaba a város adventi korszorúján meggyújtja a negyedik gyertyát.

A pillanat ünnepélyességét emelte a negyedik gyertya fényénél egy „alkalmi” kórus karácsonyi éneke…

V. I.

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...