Dunakeszi

A Stég Bisztróban a kutyával érkezőket is kiszolgálják

A kellemes időjárásnak köszönhetően mind többen keresik fel a Duna-parti szabadstrand területét, hogy feltöltődjenek a jó levegőn, a szép környezetben, kiüljenek egy finom kávéra, egy tartalmas beszélgetésre valamelyik büfé teraszára. Eddig a Wave Box és a Mi a Kavics szolgáltatásait élvezhették a vendégek, ám az elmúlt hetekben megnyílt a Stég Bisztró is, amelynek különlegessége, hogy ők a kutyával érkezőket is kiszolgálják.

A Stég Bisztró van legközelebb a strand déli végén a kutyával érkezők részére kijelölt vízparti területhez. A szabadstrandon működő – immár három vendéglátó egység közül – a Stég Bisztró vállalta, hogy a négylábú kedvencekkel érkező vendégeket is kiszolgálják – tájékoztatta lapunkat Laczkó Szilvia, a Dunakeszi Polgármesteri Hivatal Lakosságszolgálati Osztály vezetője, aki kiemelte: – A változás lényege, hogy egyedül a Stég Bisztró területén tartózkodhatnak kutyával a vendégek.

Fontos információ, hogy a Stég Bisztró megnyitásával az eddigiektől eltérően megszűnt az a lehetőség, hogy a vendégek négylábú kedvenceiket pórázon vezetve a sétányon felkeressék a Mi a Kavics vagy a Wave Box büfét.

Az osztályvezető asszony elmondta, hogy a Stég Bisztróig is csak pórázon vihetik a kutyákat a vendégek, tehát a kutyasétáltatás szabályai ezen a kijelölt területen továbbra is érvényesek.

Mint megtudtuk, hamarosan kihelyeznek tíz táblát, amelyek egyértelműen jelzik a kutyával érkezők számára, hogy melyik területre nem lehet már a négylábú kedvencet bevinni. Természetesen a részükre elkülönített Duna-parti szakaszt, valamint a kerékpárút mellett lévő WC-t a továbbiakban is meg tudják majd közelíteni.

– Az új táblákat – többek között – a Liget utca – Duna sor találkozásánál, valamint a Stég Bisztrótól északra helyezzük ki. Ez az a terület, amely kutyamentes strandövezetként fogadja a vendégeket. A kerékpárút mellett is állítunk táblát, amely egyértelműen jelzi, hogy hol alakítottuk ki a kutyamentes övezetet és azt is, hogy a kutyával érkezők, hol pihenhetnek – mondta Laczkó Szilvia.

A lakosságszolgáltatási osztályvezető arra kérte a kutyával érkezőket, hogy tartsák be az új szabályt, mert a szabadstrandon pihenők érdekében már májusban intenzíven ellenőrzik a rendelkezés betartását.

– A kulturált együttélés és a zavartalan pihenés érdekében a szabályok betartását a közterület-felügyelet munkatársai, a strandőrség és polgárőrség tagjai közösen ellenőrzik, akik indokolt esetben kénytelenek lesznek eljárni.

– Természetesen nem a bírságolás a célunk, hanem az, hogy mindenki számára biztosítsuk a nyugodt és kulturált pihenés és kikapcsolódás feltételeit a gyönyörű Duna-parti szabadstrandunkon – hangsúlyozta Laczkó Szilvia osztályvezető.

(Vetési)

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...