Dunakeszi

Tordai Hajnalka lett az év szociális munkása

Idén először olyan munkaerő kapta az Év szociális munkása elismerést, aki az ügyfelekkel közvetlenül érintkező kollégákat segíti, támogatja a munkájával.

A szociális hálózat dolgozói olyan fontos munkát végeznek az állampolgárokért, hogy Magyarország Kormánya 2016-ban munkaszüneti napot is rendelt az 1997 óta ünnepelt november 12-i szociális munka napja elnevezésű kiemelt nap mellé. Dunakeszin is komoly csapat dolgozik azért, hogy családok, egyedülállók, betegek vagy éppen nehéz helyzetben élők mindennapjai váljanak könnyebbé, elviselhetőbbé.

A DÓHSZK Család- és Gyermekjóléti Központ vezetősége és a munkatársak titkos szavazással minden évben megválasztják, ki lesz az év szociális munkása. Idén, ebben az elismerésben Tordai Hajnalka részesülhetett példaértékű alázattal és teljes odaadással végzett munkájáért. Tordai Hajnalka az első olyan díjazott, aki nem ügyfelekkel dolgozik, hanem az ügyfelekkel dolgozó kollégáit segíti, támogatja. Az elismerést Dióssi Csaba polgármester, Sipos Dávid alpolgármester, Szabóné Ónodi Valéria, a Dunakeszi Óvodai és Humán Szolgáltató Központ vezetője, valamint Gál Gellért Ákos, a DÓHSZK Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője adta át. Tordai Hajnalka mély meghatottsággal vette át az elismerést, és megköszönte kollégáinak a tőlük kapott sok segítséget, támogatást és azt a családias, baráti közösséget, amelynek ő is tagja lehet.

Mint a polgármester az átadó ünnepségen kiemelte, hatalmas tisztelet jár a szociális munkásoknak, hiszen ők nem az élet napfényes oldalával találkoznak, hanem ott nyújtanak segítséget, ahol a problémát egyedül már nehéz vagy lehetetlenség megoldani. „Segíteni akkor lehet igazán, ha átérezzük a problémát, de nagyon nehéz úgy azonosulni, hogy mentálisan ne sérüljünk, és ne legyünk lelkileg túlterhelve. Köszönöm önöknek és a vezetőiknek a helytállást és a kitartó munkát” – mondta Dióssi Csaba. Az utóbbi években a hálózat munkáját a COVID19-járvány, idéntől pedig az orosz-ukrán háború is nehezítette, de Dunakeszin olyan szervezett és stabil munka folyik, hogy a határmenti települések megsegítésére indított adományakciók is fennakadás nélkül zajlottak le a helyben folyó munka mellett.

Szeredi Helga

Fotó: Kovács Zsolt

Még szintén érdekelheti...