gazdaság

Mégis nyitva marad a művelődési ház!

Költséghatékonyság szempontjából jobb energetikai mutatókkal bír a VOKE József Attila Művelődési Központ, mint a könyvtár és a régi házasságkötő terem, de a szolgáltatások mennyiségét és minőségét tekintve is célszerűbb a művelődési házat nyitva tartani a fűtési időszak alatt.

A Dunakeszi Polgár városi magazin előző lapszámunkban beszámoltunk a megemelkedett rezsiárak miatti költséghatékonysági intézkedésekről, és bár a fűtési időszak már elindult, sikerült módosítani az átszervezést. A korábbi döntés értelmében december 10-én bezárt volna a VOKE József Attila Művelődési Központ, és a benne zajló foglalkozások, szolgáltatások átkerültek volna a régi házasságkötő terembe, valamint a Kölcsey Ferenc Városi Könyvtárba.

Mint Dióssi Csaba polgármester a minap interjúban elmondta, az intézmények fenntartóival újra részletesen áttekintették az épületek energetikai mutatóit, a kapacitást és funkciókat, így finomhangolással módosították a korábbi döntést. „Tekintettel arra, hogy a művelődési ház pár éve nagyon jó energetikai programon ment keresztül, jó hőszigetelést kapott, méretéből adódóan több szolgáltatást is tudunk benne nyújtani, mint a könyvtárban és a régi házasságkötő teremben. A módosítással emeltebb színvonalon tudjuk kiszolgálni a különböző igényeket” – fejtette ki a polgármester. A művelődési ház nyitva lesz december 10. után is, kivéve a nagyterem, mert annak a felfűtése a leginkább költségigényes, de így is nagyon sok csoport, egyesület folytathatja ott a munkát a téli időszakban.

Az átszervezéssel azért a könyvtár sem zár be teljesen, a legfontosabb funkciója, a kölcsönzés a COVID19 járvány okozta korlátozások idején már bevált előrendeléses módszerrel megmarad. „Mivel a régi házasságkötő terem és a könyvtár sem bír olyan energetikai mutatókkal, mint a művelődési ház, összességében az újratervezéssel nagyobb területet nyerünk, és kedvezőbb áron tarthatjuk fenn az üzemeltetést” – összegezte a polgármester.

Szeredi Helga

Még szintén érdekelheti...