gazdaság

Teljes mértékben magyar tulajdonba került a Dunakeszi Járműjavító Kft.

A Magyar Vagon Befektetési Vagyonkezelő Zrt. megszerezte a TMH International AG tulajdonrészét a Dunakeszi Járműjavító Kft.-t birtokló TMH Hungary Invest Zrt.-ben, ezzel a nemzetgazdaság szempontjából stratégiai jelentőségű vállalat teljes egészében magyar tulajdonba került.

Az akvizícióval a Magyar Vagon Befektetési Vagyonkezelő Zrt. célja az, hogy a Dunakeszi Járműjavító Kft. a magyar nemzeti vasútipari gépgyártás egyik vezető szereplőjeként további piaci expanzióba kezdhessen, és piaci részesedését jelentős mértékben megnövelhesse.

A Magyar Vagon Befektetési Vagyonkezelő Zrt. a Transmashholding Hungary Kft. felett is megszerezte az irányítást, és a társaságban a magyar tulajdoni hányad 100%-ra emelkedett, így folytatódhat a személyvagonok gyártása az Egyiptomi Államvasutak részére, amelyekből már több mint 50% sikeresen leszállításra került.

A Transmashholding Hungary Kft. a jövőben Ganz-MaVag International Kft. néven, a TMH Hungary Invest Zrt. pedig Ganz-MaVag Invest Zrt. néven folytatja tevékenyégét.

Budapest, 2022. június 26.

Magyar Vagon Befektetesi Vagyonkezelő Zrt.

Még szintén érdekelheti...