Kitekintő

Forró nyári hétvége

A júniusi forró nyári hétvégén igencsak magasba szökött a hőmérő higanyszála. A kánikulai melegben, aki csak tehette, a folyók és a tavak hűsítő habjaiban, a strandok vizében keresett enyhülést.

A hétvégén a tomboló nyári melegben Dunakeszin is megtelt a Duna-parti szabadstrand, több százan fürödtek a Dunában, pihentek a fák hűsítő árnyékában.

A meleg ellenére is sokan kerékpároztak, de voltak, akik a sárkányhajóval szelték a nagy folyó vízét, a gyerekek a partmentén lubickoltak a kellemes hőmérsékletű Dunában, vagy a játszótéren tették próbára ügyességüket és bátorságukat.

A dunakeszi strand népszerűségét jól jelzi, hogy voltak, akik Újpestről érkeztek, hogy itt pihenjenek, strandoljanak, míg mások Budáról jöttek, mert a barátaiktól hallották, hogy a kutyával érkezők egy, a részükre kijelölt szakaszra bevihetik négylábú kedvenceiket, sőt, még az ő kiszolgálásukra specializálódott éttermet is együtt kereshetik fel.

A dunakeszi Duna-parti szabadstrandot folyamatosan fejleszti az önkormányzat, hogy a város polgárai kulturált környezetben pihenhessenek, zavartalanul élvezhessék a nyár örömeit és a szép természeti környezetet…

V. I.

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...