Kitekintő

Újabb három utca kapott aszfaltburkolatot Vácdukán

A Magyar Falu Program 45 millió forintos támogatásának köszönhetően újabb három utca – a Szivárvány, a Tavasz és a Napfény egy szakasza – újult meg Vácdukán. A korábbi kavicsos felületű utcák aszfaltburkolatot kaptak, elkészült a csapadékvíz-elvezető rendszer is. A fejlesztés eredményeként közel ötven ingatlan megközelítése vált sokkal komfortosabbá – jelentette be október 27-én Rétvári Bence.

A térség KDNP-s országgyűlési képviselője kiemelte: az elmúlt három évben 145 millió forintot tudtak út- és járdaépítésre, a csapadék-vízelvezető hálózat építésére fordítani Vácdukán. – Emellett az elmúlt években közel 600 millió forint fejlesztési forrás érkezett Vácdukára, amely rendkívül közkedvelt település az új otthont választók körében. Sokan költöznek a faluba, szép új házak épülnek, a lakossági igényekkel igyekeznek lépést tartani a közösségi infrastruktúra fejlesztésében is – ismertette Rétvári Bence, aki példáként említette – többek között – a bölcsőde és az utak építését, energetikai fejlesztéseket, a faluház felújítását.

Az elért eredmények ismertetésekor hangsúlyozta: a Magyar Falu Program óriási segítség a kistelepülések fejlődésében, mert önerőből a helyi önkormányzatok nem tudnák kiszolgálni a lakosság igényeit. – Napjainkban, amikor mindennek jelentős mértékben megemelkedett az ára, duplán értékeljük az elmúlt évek munkájának, a magyar gazdaság növekedésének eredményeként elért sikereinket, a megvalósított fejlesztéseket, beruházásokat – húzta alá Rétvári Bence.

Makkos László polgármester elmondta, hogy a három utca fejlesztésére elnyert pályázati forrásokat önerővel is kiegészítették, melyet útfenntartásra, további útjavításokra, térkövezésre, járdaépítésre költötték. – Az utak állapota központi fontosságú az itt élő lakosság számára, melyeket csak állami támogatással tudunk fejleszteni, felújítani, melyért ezúttal is köszönetet mondok – hangoztatta a polgármester.

Makkos László elmondta, hogy az önkormányzati ciklus kezdetén vállalták, hogy a település valamennyi utcáját szilárd burkolattal látják el. – Nagyon jó úton haladunk, szépen fogy a felújításra váró utcák névjegyzéke. Reméljük, továbbra is lesznek központi pályázatok, melyek jóvoltából folytathatjuk Vácduka úthálózatának fejlesztését – hangzottak Makkos László polgármester optimista szavai, aki reményét fejezte ki, hogy a maradék öt kavicsos utcát is sikerül mielőbb aszfaltburkolttal ellátni.

Vetési Imre

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...