Sport

Ukrajnai tinédzser is indult a dunakeszi Nógrádi Attila-sakk-emlékversenyen

A fiatalon elhunyt sakkozónak, Nógrádi Attilának emléket állító verseny évről évre vonzza a kicsiket és nagyokat egyaránt. Így volt az most szombaton is. Külön érdekesség, hogy egy ukrajnai fiatalember is indult, és korosztályában ezüstérmet szerzett – írja a dunakeszipost.hu.

Nógrádi Attila az Alagi DSK sakkozójaként öregbítette Dunakeszi város jó hírét egészen fiatalon – mindössze 25 éves volt – bekövetkezett haláláig. Éppen ezért az emlékére 2009 óta szervezett verseny céljai közé tartozik, hogy segítse az amatőr sakksport fejlődését és továbbra is a város jó hírnevét gazdagítsa.

Juhász Ádám Alag városrész alpolgármesteri megbízottja az Ukrajnából érkezett fiatalemberrel az Alagi DSK versenyének díjátadóján

A sakkverseny korcsoportjainak első három helyezettjei érmet és kupát is kaptak, emellett pedig pénzjutalomban részesültek, valamint az önkormányzat különdíjait is átvehették az arra érdemesek, amelyet Juhász Ádám adott át – adta hírül a dunakeszipost.hu

***

A sportszerető közönség körében közismert, hogy a tragikus hirtelenséggel elhunyt Nógrádi Attila emlékére édesapja és a dunakeszi sakkozók legendás mentora, az Alagi DSK és a Pest Megyei Sakkszövetség elnöke, Solymosi László, Dunakeszi díszpolgára hívta életre és rendezte meg az emlékversenyt az elmúlt években.  

A május 7-én rendezett, immár 12. emlékversenyt a fiatalon elhunyt sakkozó édesapja, Nógrádi József rendezte és ő ajánlotta fel a díjakat is – tájékoztatta a Dunakanyar Régió szerkesztőségét Solymosi László.

A megnyitón az elnök úr a sakkozók előtt kiemelte a dunaharaszti Farkas Rózát, aki 2022-es országos sakkbajnokságon, a 8 éven aluliaknál aranyérmes, nővére, Sára a 12 éven aluliaknál bronzérmes lett. Horváth Karolina (Vác) az országos bajnokságon, a 10 éven aluliaknál a 6. helyezést érte el. Solymosi László elismeréssel beszélt a dunakeszi Kőrösi iskola 3-4 korcsoportos fiú csapatáról is, amely bejutott az idei országos diákolimpia döntőjébe.

Mint megtudtuk: nagy tapsot kaptak a bemutatott sakkozó lányok, Pest megye büszkeségei.

Solymosi László köszönetet mondott a díjak adományozóinak: Dunakeszi Város Önkormányzatának és a Pest Megyei Sakkszövetségnek.


Még szintén érdekelheti...