Kitekintő

Családokkal a családokért! – Kétnapos rendezvény a repülőtéren

Noha alig két éve, 2020-ban alapították a Természetesen Dunakesziért civil egyesületet, de már is jól cseng a neve a városban a közösségek érdekében szervezett jótékonysági akcióiknak, adománygyűjtéseiknek köszönhetően. A hétvégén – szombaton és vasárnap – pedig nagyszabású rendezvénnyel várják az érdeklődőket a dunakeszi repülőtéren. A rendezvény mottója: Családokkal a családokért.

Szombat délelőtt hatalmas parkolóvá változott a repülőtér egy jelentős szelete, melyet elfoglaltak az autók százaival érkező családok gépjárművei. Már a belépéskor jól érzékelhető volt a profi szervezés, udvarias volt a tájékoztatás is.

A nagyszínpad előtt gyülekezett a családok sokasága, hogy megörökítsék a Dunakeszi Cheerleader Team kicsinyeinek bemutatóját, akiket Kundlya Zsófia, a VSD szakosztályvezetője tanított be nagy sikerrel. No de ezt megelőzte a rendező egyesület képviselőjének, dr. Zsargó Krisztina kedves köszöntője, aki egyben felkonferálta a színpadra Tuzson Bencét, a rendezvény fővédnökét.

A térség régi-új országgyűlési képviselője köszönetet mondott a képnapos rendezvény megszervezéséért a Természetesen Dunakesziért Egyesületnek.

Tuzson Bence a legfontosabb értéknek az egészséget nevezte. – Az egészség megőrzéséért tennünk kell, amit már kisgyermekkorban el kell kezdeni – hangsúlyozta. Hozzátette: fontos a felnőttek személyes példamutatása, az egészséges életmód, a rendszeres sportolás és az egészségügyi szűrővizsgálatokon való részvétel. – Dunakeszin ezt példásan megszervezik, rendszeresen érkeznek szűrőbuszok, melyek a város mellett a környező településeken élők számára is biztosítják a vizsgálatokat – ismertette. Kiemelte, hogy az önkormányzattal együttműködve Dunakeszin megújították a házi orvosi rendelőket, a szakorvosi rendelőintézetet, új mentőállomás épült, melyek mind a lakosság ellátását szolgálják.

Az országgyűlési képviselő fontosnak tartotta azt is hangsúlyozni, hogy hiábavaló minden beruházás, fejlesztés, ha „mi nem vagyunk képesek arra, hogy tudatosítsuk magunkban és a gyerekeinkben, hogy milyen fontos az egészség megőrzése. Nagyon fontos az, hogy egészségben nőjenek fel a gyerekek, akikből lesznek az egészséges felnőttek”.

Tuzson Bence köszönetet mondott az egyesület vezetőinek, tagságának, akik jelentős karitatív tevékenységet végeznek a rászorultak megsegítéséért. Példaként említette a kárpátaljaiak és a minap bekövetkezett alsói lakástűz károsultjainak a megsegítése érdekében szervezett adománygyűjtő akcióikat, akik javára 1000, 3000 és 5000 forintos karkötőket vásárolhatnak a támogatók..

Az országgyűlési képviselő megnyitó gondolatai után a már említett kicsinyek léptek a színpadra, hogy hangulatos programjukkal mosolyt varázsoljanak szüleik és a nekik tapsoló nézők arcára.

Csoma István, a Természetesen Dunakesziért Egyesület elnökhelyettese elmondta, hogy az első nagy szabadtéri rendezvényük programjaival a családok, az egészség jelentőségére szeretnék ráirányítani az érdeklődők figyelmét.

– Programjainkat ennek jegyében szerveztük meg, melyre, hogy csak egy példát mondjak, Szőnyi Kinga, az Országos Nőszövetség elnöke a nők családon belüli szerepéről tart előadást.  Meghívott előadó vendégeink között vannak orvosok, belgyógyászok, kardiológusok, táplálkozási tanácsadók, szakemberek. Az egészséges táplálkozás jegyében állítottuk össze az étel- és italkínálatot is.

A közel háromszáz fős egyesület elnökhelyettese elmondta, hogy ez az első jelentősebb rendezvény, amit önállóan szervezett az egyesületük, de támogatta őket a városi önkormányzat is.

  • A szervezés és a kétnapos rendezvénnyel kapcsolatos teendők ellátásának kilencven százalékát tagjaink vállalták magukra – mondta elismeréssel a hangjában Csoma István, aki reményét fejezte ki, hogy a közösség érdekében végzett tevékenységükkel hagyományt tudnak teremteni.

A színes programokat és az érdeklődők sokaságát látva minden jel arról árulkodik, hogy a Természetesen Dunakesziért Egyesület önzetlen közösségi tevékenysége és programkínálata találkozott a lakosság igényével, akiket tartalmas előadásokkal, bemutatókkal vasárnap is várnak a szervezők a dunakeszi repülőtéren.

Vetési Imre

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...