Kitekintő

Több mint 12 tonna tartósélelmiszer adománnyal segítik a váci és a Vác környéki rászorulókat

Tárjátok ki a szíveteket. Ez a mottója a Katolikus Karitász adventi adománygyűjtő akciójának- mondta Kovács Gábor igazgató azon a sajtótájékoztatón, amin Rétvári Bence országgyűlési képviselővel közösen tartottak abból az alkalomból, hogy a szervezetnek jelentős mennyiségű tartósélelmiszert adományozott Vida Sándor, a Híreske-Gastro Kft. ügyvezetője.

A vendéglátóhely ügyvezetője több tonna tartós élelmiszert, lisztet, hagymát, burgonyát és cukrot adományozott a Váci Egyházmegyei Karitásznak, amit a szervezet karácsony előtt és a jövő évi hideg hónapokban oszt szét a rászoruló családok között – mondta el a váci sajtótájékoztatón Kovács Gábor igazgató.

Kovács Gábor, Vida Sándor és Rétvári Bence

 „A szolidaritás, az embertársaink segítése az nem egyszerű jótékonykodás, hanem hozzátartozik az ember teljességéhez. Az advent az valahogy azzal a várakozással jár mindenki számára, hogy előbb-utóbb eljutunk valami teljes örömhöz, a teljes boldogsághoz karácsonykor, és ehhez a teljességhez hozzátartozik az is, hogy kicsit kitágítjuk a látómezőnket, és segítünk mindenkinek, aki a környezetünkben él.”

A tartós élelmiszereket tartalmazó csomagok mellett a Karitász a gyermekeknek is gyűjtött adományokat, amelyeket még a karácsonyfa alá tehetnek majd a családok – ismertette Kovács Gábor. A jelentős mennyiségű ételadományt felajánló cég és a Váci Egyházmegyei Karitász kapcsolatfelvételét Rétvári Bence segítette, aki a helyszínen azt mondta: a háborús helyzet és a szankciók Magyarországon is hozzájárultak az energiaválság kialakulásához, ez pedig azokat sújtja leginkább, akik amúgy is nehéz körülmények között élnek.

Rétvári Bence országgyűlési képviselő kiemelte: háborús világban élünk, minden arról szól, hogy az orosz-ukrán háború miatt kialakult energia- és szankciós válságban kik kerülnek nehezebb helyzetbe. – Most is olyan helyzet előtt állunk Európában, amikor a nagyhatalmak egymásnak feszülnek, melynek az igazi kárvallottjai azok az emberek, akik a mindennapok során korábban is nehézségekkel küzdöttek, hiszen nekik jóval nehezebb beszerezni az alapvető élelmiszereket. A bajban szerencse hogy Magyarországon az embereket segíti a rezsicsökkentés, amely nélkül az energiaárak az átlagfogyasztás alatt is többszörösére emelkednének – hangsúlyozta az átlagfogyasztás alatti rezsitámogatás társadalmi jelentőségét.

„Mindnyájan látjuk, hogy az élelmiszereknél milyen mértékű az áremelkedés, ezért különösen fontos ilyenkor a segítség. Különösen köszönjük Vida Sándornak és a Híreske-Gasztro Kft.-nek, hogy ezt a több mint 12 tonnányi adományt biztosította a váci és a Vác környéki rászorulóknak. A katolikus Karitásszal már van egy nagyon régi és jól bejáratott együttműködés, akiknek nagyon sok helyen vannak képviselőik, önkénteseik, segítőik, akik valóban célba tudnak juttatni nagyobb mennyiségű adományt is” – fogalmazott Rétvári Bence országgyűlési képviselő, aki köszönetet mondott az adománygyűjtő akció valamennyi közreműködőjének.
(Vetési)

Fotó: Szabó Csaba

Még szintén érdekelheti...