Kitekintő

Rétvári: négy év alatt 78 milliárd forint állami támogatás érkezett a dunakanyari térségbe

A Váci Polgári Est csütörtöki vendége volt Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója, aki dr. Rétvári Bence fővédnök meghívására tartott előadást a Piarista Kilátó Központban. A fiatal szakember nagy sikerű tájékoztatója előtt a város és a térség KDNP-s országgyűlési képviselője – az elmúlt négy tevékenységét összegezve – kiemelte, hogy Vácra és térségébe 78 milliárd forint állami támogatás érkezett.

A Vitézy Dávid előadása előtt -, aki sajtótájékoztatón ismertette az agglomeráció közlekedésfejlesztési koncepcióját, melyről külön cikkben számolunk be – Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte az est vendégeit, valamint megköszönte azt, hogy legelsőnek adhatta le a képviselő-jelöltséghez szükséges aláírások háromszorosát. Beszámolt még a legfrissebben befejezett és folyamatban lévő kormányzati beruházások legújabb váci sikereiről. Összegezte az elmúlt ciklus eredményeit, melynek sorában kiemelte, hogy a térségbe 78 milliárd forint kormányzati támogatás érkezett.

– Ez fejenként 820.000 forint fejlesztést jelent. Van mire büszkének lennünk, ezeket a szép eredményeket közösen értük el – zárta a köszöntőjét, majd átadta a szót az est vendégének, Vitézy Dávidnak, a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatójának, akinek fejlesztési tervekkel illusztrált előadása hatalmas sikert aratott a közönség körében.

Még szintén érdekelheti...