Kitekintő

Nagy segítség az egész régió számára

Büszke vagyok arra, hogy a részese lehetek térségünk fejlődésének – nyilatkozta lapunknak Tuzson Bence

Beruházásaink térségünk egész területén a tervezett ütemben haladnak – fogalmazott a lapunknak adott interjúban Tuzson Bence, a Pest megyei 5-ös számú választókerület országgyűlési képviselője. Mint mondta, Dunakeszin nemcsak a Diáknegyed építése halad a terveknek megfelelően, de a most elnyert újabb központi támogatásnak köszönhetően a római katolikus egyházközség plébániaépületének felújítási munkálatai is folytatódhatnak. Csomádon megkezdődhet a Fő utca építésének második üteme, Gödön pedig folytatódik a Búzaszem iskola tornatermének építése – tette hozzá a képviselő, aki a napokban Fóton is egyeztetett Vass György polgármesterrel a városban tervezett beruházásokról.

– Nemrég járt a Dunakeszi Diáknegyed építkezésénél, ahol Dióssi Csaba polgármesterrel tekintette meg a munkálatokat. Hogyan összegezné a tapasztalatait?

– A Dunakeszi Diáknegyedben hamarosan tágas, fényes közösségi terek, tetőablakok és sok-sok zöldfelület biztosítja majd a diákok számára a különleges és szép környezetet, az építkezéshez kapcsolódva pedig háromszáznál is több fát ültetnek el az iskolák és a lakóövezet közé gyorsan növő fafajtákból, és így alakítanak ki egy ötven méter széles véderdősávot. Nagy örömmel tekintettem meg az építkezést Dióssi polgármester úrral, akivel egyébként is kiváló együttműködésben dolgozunk, és emellett nagyon jó, baráti kapcsolatot is ápolunk. Büszkén mondhatom, hogy az a munka, amit ő és a csapata Dunakeszin elvégez, országosan is párját ritkítja, én pedig nagyon örülök annak, hogy a részese lehetek ezeknek a folyamatoknak. A városban egyébként hamarosan megkezdődhet egy korábban elindított munka folytatása is, ugyanis a napokban nyert el százmillió forintos támogatást a Dunakeszi Római Katolikus Egyházközség a Szent István utca 41. szám alatt lévő plébániaépület felújítási munkálatainak második ütemére. Mindig is az volt a célom, és a továbbiakban is azt szolgálom majd, hogy az itt élő kicsik és nagyok mindennapi életét szebbé és jobbá tegyem.

A Dunakeszi Technikai Kiállítás múzeum megnyitóján Tuzson Bence országgyűlési képviselő és Dióssi Csaba polgármester (Fotó: KesziPress)

– Ön szerint meddig maradhat térségünk az ország legdinamikusabban fejlődő régiója?

– Mindenden igyekezetemmel azon dolgozom, hogy nagyon sokáig az maradjon, hiszen nem hiába mondom, hogy minden okunk megvan arra, hogy büszkék legyünk nemcsak térségünkre és azon belül a településeinkre – Csomádra, Csömörre, Dunakeszire, Erdőkertesre, Fótra, Gödre és Veresegyházra –, de egymásra is, az itt élő emberek sokaságára és sokszínűségére, az összetartó közösségünkre, amely megbecsüli a közösen elért eredményeinket. Ha Dunakeszit említjük, akkor gondoljunk csak Bíró György nagyszerű munkájára, hiszen neki köszönhetjük, hogy ma már valóságos időutazáson vehetnek részt mindazok, akik felkeresik a Dunakeszi Technikai Kiállítást. Hatalmas munkával rendezte egységes anyaggá a több mint ötven éve gyűjtött relikviáit, aminek kiállítását a város és a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület is támogatja. A régióban egyedülálló kiállítás múzeumpedagógiai foglalkozásokat is kínál majd, a gyűjtemény tulajdonosa ugyanis rendhagyó fizika- és technikaórák megtartására készül. Fót nagy büszkesége Suhajda Szilárd hegymászónk, aki májusban a Magyar Lhoce Expedíció 2022 tagjaként sikeresen feljutott Földünk negyedik legmagasabb pontjára, a 8516 méter magas Lhoce csúcsára. Engedje meg, hogy ezúton is kifejezzem elismerésemet és gratuláljak neki! A teljesítmény értékét csak növeli, hogy mint mindig, így most is mesterséges oxigén használata és teherhordók segítsége nélkül mászott. Egyébként Fóton is folytatódnak a fejlesztések, nemrég egyeztettem Vass György polgármester úrral, akivel az előttünk álló teendőkről, feladatokról és a terveinkről beszélgettünk.

Suhajda Szilárd

– Jellemző ez térségünk egészére is?

– Hogyne, hiszen kiváló együttműködésben dolgozunk, Csomádon például a második ütemével folytatódhat a Fő utca építése, amelyik most a Tél utca és a Fő utca 27. közötti szakaszt érinti. Elmondhatjuk tehát, hogy beruházásaink térségünk egész területén az előrejelzett ütemterv szerint haladnak, s így például Gödön is szépen haladnak a Búzaszem iskola tornatermének építési munkálatai, ugyanis az intézményt fenntartó Búzaszem Alapítvány nemrég nyert el száznegyvenötmillió forintos támogatást az iskolabővítési projekt második ütemének megvalósítására. Ugyanakkor pedig folyamatban vannak az M2-M3 összekötő út tervezési munkálatai, ez a közlekedésfejlesztés pedig az egész térségünknek nagy segítséget jelent majd, hiszen mint már többször is hangsúlyoztam, továbbra is számíthatnak rám a körzetünkben élő autósok.

Szabó Palócz Attila

Még szintén érdekelheti...