rendőrség

„Őrségváltás” a dunakeszi rendőrkapitányság élén

Tóth Csaba rendőr ezredes június 1-jével nyugdíj előtti rendelkezési állományba vonul

Csütörtök délután a helyi sajtóképviselői előtt jelentette be Tóth Csaba rendőr ezredes, rendőrségi tanácsos, a Dunakeszi Rendőrkapitányság vezetője, hogy 2022. június 1-jével nyugdíj előtti rendelkezési állományba vonul. A rendőrkapitányságot 2012 óta irányító rendőrtiszt köszönetet mondott mindazoknak, akik az elmúlt évtizedben támogatták a munkáját és a rendőri állomány tevékenységét. Bemutatta Farkas Imre ezredest, a rendőrkapitányság megbízott vezetőjét.

Az elköszönő rendőrkapitány beszédében ismertette azt a folyamatos fejlődést és eredményességet, amely 2012 óta jellemzi a Dunakeszi Rendőrkapitányság kötelében szolgálatot teljesítők helytállását, szakmai tevékenységét. – Mindannyian itt élünk és tudjuk, hogy honnan hová jutottunk – emelte ki Tóth Csaba.

Tóth Csaba rendőr ezredes

A városi rendőrkapitány az elért eredmények közül példaként említette, hogy tíz év alatt számos választás volt – európai uniós, országgyűlési képviselő és önkormányzati – de közbiztonsági szempontból egyiken sem merült fel probléma. – Ez is a csapatmunka, a rendőri állomány hatékony együttműködésének az eredménye – tette hozzá Tóth Csaba ezredes, aki szerint a siker, az eredményesség egyik „titka”, hogy a Dunakeszi Rendőrkapitányság állományának többsége az elmúlt években összeszokott, minimális volt a személyi változás.   

– Szakmai meggyőződésem, hogy egy jól összeszokott gárdát adok át az utódomnak, senkit nem viszek magammal, mindenki itt teljesít szolgálatot a jövőben is. Egyébként, amikor 2012-ben Dunakeszire érkeztem, én sem hoztam magammal kollégákat – ismertette.

A leköszönő városi rendőrkapitány úgy ítéli meg, hogy eredményes tíz esztendőt tudhatnak maguk mögött.
– Tevékenységünkről, mindennapi munkánkról folyamatosan tájékoztattuk a lakosságot, a dunakeszi önkormányzattal együttműködve bevezettük a heti sajtótájékoztatókat, az online platformokon beszámolunk a területünkön történt eseményekről, cselekményekről – hangsúlyozta Tóth Csaba rendőr ezredes, aki bemutatta Farkas Imre ezredest, aki június 1-től kezdődően megbízott vezetőként irányítja a rendőrkapitányság tevékenységét, akit a megyei rendőrfőkapitány várhatóan a jövő héten iktat be hivatalába.

Farkas Imre rendőr ezredes és Tóth Csaba rendőr ezredes

Farkas Imre ezredes bemutatkozásként elmondta, hogy 1994-ben lépett be a rendőrség kötelékébe, 2020-ig a Gödöllői Rendőrkapitányságon dolgozott különböző beosztásokban.

– Mint azt Tóth Csaba kapitány úr is elmondta, június 1-jétől főkapitány úr döntése alapján megbízott rendőrkapitányság-vezetőként fogom a kapitányságot vezetni. Egy alapjaiban jól működő kapitányságot veszek át és bízom benne, hogy a meglévő jó munkakapcsolat sikerül tovább ápolnom a településekkel, az önkormányzatokkal, a sajtó munkatársaival. Abban is bízom, hogy a kollégákkal együtt hasonló jó eredményeket fogunk elérni, mint amit az elmúlt évtizedben elért a Dunakeszi Rendőrkapitányság – mondta Farkas Imre ezredes.

Vetési Imre:

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...