Közlekedés

Új kanyarodósáv épült a közlekedési forgalom gyorsítása érdekében

A hét elején fejezték be Dunakeszin a Bajcsy-Zsilinszky út-Szent István utca kereszteződésében az új kanyarodósáv kiépítését, melynek köszönhetően jelentősen felgyorsul, könnyebbé válik az áthaladás a többirányú közlekedési csomópontban, amit az összehangolt jelzőlámpás irányítás is segít.

– Dunakeszin a Bajcsy-Zsilinszky utca-Szent István utca csomópontban eddig is jelzőlámpás forgalomirányítású volt, ám a jelentős átmenő forgalom gyorsabb elvezetése érdekében Dunakeszi Város Önkormányzata már 2015-ben elkészíttette az engedélyezett terveket – mondta el érdeklődésünkre a Dunakeszi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztály vezetője.

Szabó Zsolttól megtudtuk: – Az elkészült tervdokumentáció tartalmazott útépítési és forgalomtechnikai tervet arra vonatkozóan, hogy a Szent István utcán északi irányból történő balra kanyarodást külön jelzőlámpával szabályozzák.  Ennek a korábbi elképzelésnek a műszaki tartalmát kiegészítettük a Szent István utca- Bajcsy- Zsilinszky utca-Táncsics Mihály utca közötti szakaszon az aszfaltburkolat cseréjével. A kivitelezés során a szakemberek elvégezték a víznyelőrácsok, közműszekrények szintbehelyezését, ahol indokolt volt, ott cserélték, helyenként indokolt volt a szegélyek bontása, valamint szükség szerint új építésére.  Az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések 2021. évi pályázatának támogatásával sikeresen zárult a kivitelezés – tájékoztatott a városüzemeltetési osztály vezetője.

V. I.
Fotó: Kovács Zsolt

Még szintén érdekelheti...