Kultúra

Szárnyaltak a gödi táncosok az országos bajnokságon

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a Magyar Látványtánc Szövetség Országos Bajnoksága, melyre a Gödi Németh László Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 5 kortárstánc-versenyszámot nevezett. Tanítványaink óriási sikert arattak – nyilatkozta lapunknak Nevelő-Szavári Anita művészeti intézményvezető-helyettes.

7 Iskola kapott elismerő oklevelet, tanáraik láthatóak. A gödi Boldog Mónika balról a 3.
  • A tavaszi kvalifikációs eredményeiket felül múlva (4 ezüst, 6 arany, 2 zsűri különdíj) ismét éremesővel tértek haza. Négy arany minősítést, egy I. helyezést, és a zsűri különdíját hozták el. A tavasszal elért pontokhoz képest 1.5-11.5 pont között javítottak eredményeiken. Fontos megjegyeznem, hogy a tavaszi válogató után az országos bajnokságot teljesen új zsűritagok értékelték.
Alapfok 5. osztály és a továbbképző 7-10. osztály

Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a You Lost Me című kompozíció, 70 ponttal, és az Andalúz rózsa 73 ponttal. Utóbbi csoport nyerte a kategória I. helyét, és a zsűri különdíját. Iskolánk a sikeres versenyeztetés eredményeként külön elismerő oklevélben és kupában részesült.

Az arany minősítést nyert csapat

A hangulat fantasztikus volt, melyet a mellékelt képek is bizonyítanak – mondta büszkén Nevelő-Szavári Anita, aki a tantestület nevében gratulált a növendékek országos sikeréhez. A művészeti intézményvezető-helyettes külön is megköszönte Boldog Mónika tanárnő áldozatos felkészítő munkáját!

Boldog Mónika

***

Éremtáblázat:

Ünnepi zöld (Alapfok 3. osztály): arany minősítés 64 pont (tavasz: 62.5)

Control (Alapfok 6-Továbbképző 7. osztály): arany minősítés 64.5 pont (tavasz: 61)

Lelkemből-Markos Kamilla szóló produkció: arany minősítés  69 pont   (tavasz: 69)

You Lost Me  (Továbbképző 7-10. osztály): arany minősítés  70 pont   (tavasz: 66)

Andalúz rózsa (Alapfok 5. osztály): I. hely+zsűri különdíj 73 pont (tavasz: 61.5) 

Még szintén érdekelheti...