Kitekintő

Digitális nagyik a parkban? – A sikeres pályázat jelentősége Vácduka életében

Digitális nagyik a parkban? Vácdukán már ez is könnyen előfordulhat. A Magyar Falu Programból nem csak egy új pihenő került kialakításra, de olyan eszközöket is beszereztek, amikkel idősek tudják könnyebben használni az internet és technika nyújtotta lehetőségeket: egy videókamera a falu eseményeinek megörökítéséhez, táblagépek a kommunikációhoz, speciális szkenner a régi képek digitalizálásához, külső adattároló a falusi régi emlékek digitális megőrzéséhez – ismertette a sikeres pályázat eredményét dr. Rétvári Bence országgyűlési képviselő, aki a település polgármesterével közösen mutatta be azokat az eszközöket, melyek megvásárlására 3.367.295 forintot nyert a község önkormányzata.

Makkos László polgármester ezúttal is elmondta: Vácduka életében rendkívül sokat jelent, hogy a kormány elindította a Magyar Falu Programot, melynek keretében számos alkalommal pályáztak eredményesen.
– A legfrissebb sikeres pályázatunknak köszönhetően 4 darab táblagéppel, egy speciális szkennerrel, két pad- és asztalegyüttessel, kerékpártárolókkal gazdagodott a településünk. Mindemellett újabb szelektív hulladékgyűjtőket helyeztük ki, a rendezvényszervezők részére Vácduka feliratú pólókat készítettünk, videokamerát szereztünk be a helyi rendezvények, programok rögzítése céljából. Az eredményes pályázatnak köszönhetően folytathatjuk – a korábban elindított – nagy sikerű Digitális idősek programot, az érintőképernyő használatának az elsajátítását – sorolta a pozitív változásokat Makkos László.

Dr. Rétvári Bence országgyűlési képviselő és Makkos László, Vácduka polgármestere együtt ismertették a település legújabb sikeres pályázatának eredményét

A község polgármestere hozzátette: a Magyar Falu Program keretében elnyert támogatásnak köszönhetően sikerül archiválni, szkennelni a Vácduka régi képeken civil kezdeményezés révén elindított program keretében összegyűjtött képeket, dokumentumokat.

– Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy a fiatalok számára szabadtéri találkozási pontot alakítottunk ki, de a támogatás révén lehetőség nyílt arra is, hogy az eddig részmunkaidőben, 4 órában foglalkoztatott közösségszervezőt tovább tudjuk foglalkoztatni – emelte ki a sikeres pályázat jelentőségét Vácduka polgármestere.

(Vetési)

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...