Kitekintő

Állati jó családi nap volt

Egy igazán csodálatos tavaszi napra virradt Dunakeszi május 7-én, vasárnap, az Állati jó családi nap reggelén. A Katonadombon már korán reggel nagy volt a sürgés-forgás. Kutyások, lószállítók, árusok és a Szeretem Dunakeszit Egyesületünk tagjai végezték az utolsó simításokat a területen.

10 órai kezdettel megnyitotta kapuját a rendezvény, melyet azonnal elleptek az érdeklődő családok. A művésztelep és a kutyás bemutató hatalmas sikernek örvendett, és az ingyenes sétalovaglás is igazi kedvenccé vált a rendezvény ideje alatt.

Szintén 10 órai kezdettel elindult a ÖKOlabirintus vetélkedő, melyen a gyerkőcök a környezettudatosságról tanulva játszhattak, és a sikeres matricagyűjtős pontok teljesítése után még oklevelet és érmet is kaptak. A kutyaszépség- és ügyességi versenyekre 12 és 14 óra között lehetett nevezni. Eközben tovább sűrűsödött a program a helyszínen. Megérkeztek az Animal Cannibals tagjai, akik nagy kedvencei egyesületünk tagjainak, és már-már családi a légkör a rendezvényeinken, amit a látogatók is érezhettek.

Elindult az élményfestés, arcfestés a gólyalábas-show is és ellepték az állatsimogatót, a hüllőbemutatót is az gyerkőcök. A kutyás versenyek eredményhirdetése és díjazása is hatalmas siker volt, lehetett szuper fotókat készíteni is a díjazott kutyusokkal és az AC-fiúkkal is. Ezt követően újra a színpad felé vonzotta a figyelmet a szupermozgalmas hiphoptánccsoport . Igazi bulihangulat alakult ki és a tetőpontján előadta minikoncertjét Ricsipí és Qka Mc is. Ezt nehéz szavakkal leírni, de egy emberként táncolt és bulizott a tömeg a srácokkal. A koncert végeztével még egy nagyon szuper és aktív kutyás programban lehetett részünk. Mindeközben az összes rendezvénypontunk maximálisan pörgött. Szuper volt és szívesen maradtunk volna, de ugye vasárnap volt, anyák napja. Természetesen igyekeztünk tisztelegni méltán szeretett anyukák előtt egy emléklappal és színpadi köszöntővel is, majd 18 órakor elengedtünk mindenkit haza, hogy családi körben tölthesse ezt a ünnepélyes napot.

Szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített. A helyi közösségeknek és a régióból érkező segítőinknek is.

Köszönjük Dunakeszi Város Önkormányzatának, hogy lehetőséget biztosított arra, hogy az amúgy nem kutyás Katonadombból egy napra kutyabarát helyszínt varázsolhattunk, és itt szeretnék köszönetet mondani és gratulálni a gazdiknak is, akik kedvencükkel érkeztek, hogy ilyen kulturáltan és fegyelmezetten sikerült ezt végigvinni. Nagyon köszönjük a Szeretem Dunakeszit Egyesület minden tagja, segítője nevében, folytatjuk.

Tasnádi István/Szeretem Dunakeszit

Még szintén érdekelheti...