Kitekintő

Dunakeszi Kártyával kedvezményesen használható a Share Now

Már túl van a 3 hónapos tesztüzemen Dunakeszin a Share Now közösségi autómegosztó szolgáltatás, egyre népszerűbb ez a kényelmi kezdeményezés. Két zónaszigetük van a városban, a lakótelepen és a belvárosi részen vehetők fel és tehetők le a járművek.

Mint Buday Bence, a cég magyarországi ügyvezetője lapunknak elmondta, a tapasztalatok azt mutatják, hogy Budapestre be és Budapestről ki egyaránt használják az ügyfelek. „Sok, a fővárosból kiköltözött partnerünk már eleve használta, és az agglomerációra kiszélesített szolgáltatást azóta is igénybe veszi. Nagyon kézenfekvő például azoknak, akik későn fejezik be a munkát, és még haza kell jutni, de a repülőtér is megközelíthető vele. Az autó letétele után a transzferszolgáltatásunk a terminálhoz viszi az utast” – kezdett bele a részletekbe Buday Bence.

A Share Now szolgáltatás a Dunakeszi Kártya programmal is összeköttetésben van. Dunakeszi Kártya beregisztrálása után 3 hónapon át érvényes kedvezményt biztosítanak az ügyfeleknek, ez a percalapú utak esetében percenként 25%-kos árengedményt jelent. Autó már 60 forint / perctől (SHARE NOW Pass előfizetéssel) bérelhető, amely autókategóriánként valamelyest drágul. A kisebb méretű, szaladgálásra kiválóan elegendő kocsik mellett nagy, családi autók is bérelhetők, már csaknem 400 járműből álló flottával rendelkeznek.

Mint az ügyvezető elmondta, nagyon népszerűek a MINI-k és az elektromos autók. Utóbbiakra a Pest megyei, míg a benzines autókra az egész országban érvényes autópálya matrica is ki van váltva. A díjak a budapesti zónában a közterületi parkolást, a tankolást és biztosítást is tartalmazzák. Használatához az applikációjuk letöltésére van csupán szükség, majd választható, hogy perc, óra vagy napi díjszabással bérel valaki autót akár több napra is.

A Share Now autói méltán beleillenek Dunakeszi Város Önkormányzatának célkitűzéseibe, miszerint környezetkímélő, hosszú távon fenntartható megoldásokkal tegyék kényelmesebbé az itt élők mindennapjait.

Szeredi Helga


Még szintén érdekelheti...