Dunakanyar régió

Fejlődő falvak – megújuló intézmények

Nagy lépés a kicsiknek! Megújult az acsai óvoda tetőszerkezete, udvara, tornaszobája, homlokzata és külső nyílászárói, sőt még napelemek is érkeztek több mint 60 millió forintos pályázati támogatásból. Az ilyen felújításokkal tehetjük családbaráttá Magyarországot – írja közösségi oldalán dr. Rétvári Bence, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője.

Az Emmi parlamenti államtitkára – mint azt többször is hangsúlyozta – kiemelt feladatának tekinti, hogy a kisebb lélekszámú, a fővárostól távolabb lévő falvakban élők is a nagyvárosok polgáraihoz hasonló infrastrukturális környezetben élhessenek, azonos színvonalú oktatási és egészsügyi intézményrendszert vehessenek igénybe a folyamatos fejlesztések eredményeként.

A megújult acsai óvoda

A minap számolhattunk be arról, hogy az acsai intézményi felújításhoz hasonló fejlesztés valósult meg a kosdi általános iskolában is, ahol az 50 millió forintos állami támogatásnak köszönhetően új, környezetbarát borítást kapott a nagy múltú Arany János Általános Iskola épületének tetőszerkezete.

A kosdi Arany János Általános Iskola épületének tetőszerkezete is állami támogatásból újult meg

De a térségünk pozitív híre az is, hogy Csörög is a fejlődés útjára lépett az önkormányzat sikeres pályázati tevékenységének és az országgyűlési képviselő pragmatikus együttműködésének köszönhetően. A községben elkezdődött a Civil Ház építése a Magyar Falu Program 30 millió forintos támogatásából.

Szorcsik Józseg, Csörög polgármestere és dr. Rétvári Bence országgyűlési képviselő jelentette be a munkálatok megkezdését

Még szintén érdekelheti...