Dunakanyar régió

Nagy-Duna Beevezés – Országos verseny Dunakeszin

A Dunakanyar kapuja, Dunakeszi várja a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) legújabb szabadidősport versenysorozatának részvevőit – az első hazai vizeken fordulón – május 15-én a város vadonatúj strandján, kiváló körülmények között.

A Pest megyei nagyváros Budapest közvetlen szomszédja észak felől, és a folyó közelsége miatt komoly vízisport hagyományokkal rendelkezik. Dunakeszi eredményes utánpótlás-nevelő műhelyt működtet, és aktív kikapcsolódásként is szívesen választják a közel 50 ezres lélekszámú település lakói a vízi sportokat.

Ennek megfelelően a szervezőktől bérelhető kajak, kenu, SUP, és sárkányhajó is, vagyis teljes “vízi arzenál” várja az érdeklődőket a helyszínen.

Tavaly július 11-én adott otthont a nagy vízitúrának Dunakeszi

A verseny, vagyis a Nagy-Duna Beevezés célja a folyó megismertetése. Arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a Dunán felfelé, a fővárost északi irányba elhagyva békésen hömpölygő, széles, sima és biztonságos vízfelület várja a sportolni és strandolni vágyókat.

A beevezés résztvevői ugyanakkor nemcsak a Nagy-Dunáról kaphatnak ízelítőt, hanem a 24 kilométeres távot teljesítve a szentendrei Duna-ágról is. A futam a Dunakeszi-strandról folyásirány szerint lefele indul el, majd a Szentendrei-sziget déli csücskét megkerülve a mezőny egészen a Lupa-szigetig halad, és a forduló után indul vissza ugyanezen az útvonalon Dunakeszire.

Az eseményen rendeznek nyolc kilométeres versenyt is a kevésbé rutinosoknak, valamint lesz 5 km-es táv a SUP-os mezőnynek. A meghirdetett versenykatóriákban résztvevők gyűjthetnek Ötpróba pontokat, délután pedig egy rendkívül látványos SUP-ügyességi futam is lesz a strand vízfelületén, amelyen a résztvevők a sekély, kavicsos partról a hónuk alatt a deszkával futva rajtolnak, majd az evezés után szintén futva érkeznek a célba.

A beevezés helyszíne az Eurovelo 6 kerékpárút mellett helyezkedik el, a közelben pedig óriási közpark, vadonatúj játszótér, épített sétány és street food finomságok várják az érdeklődőket.

Rendezők: Dunakeszi Sárkányhajó, Kajak- kenu és Önkéntes Tűzoltó Sportegyesület (Dunakeszi SH ÖTSE), Magyar Kajak Kenu Szövetség

Helyszín: Dunakeszi, Katonadomb- Duna part (2120 Dunakeszi Liget utca 1.)

Időpont: 2021. május 15. szombat

Előzetes program:

érkezés: 08: 00 – 08: 50

technikai értekezlet: 08: 50 – 09: 10

rajtidő: 10: 00 – 10: 30 között a versenyműsornak megfelelően (nevezések összesítése után kerül kihirdetésre.)

Forrás: evezzitthon.hu

Még szintén érdekelheti...