Dunakanyar régió

Juhász Béla feladná sződligeti polgármesterségét

A nagyközség polgármestere videoüzenetben és a közösségi oldalán jelentette be, hogy a 2024-ig tartó megbízatásának lejárta előtt feladná szeretett települése irányítását, ha a nagy politikai széljárás kedvező irányt venne számára.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke a váci városháza előtt felvett 4 perces videoüzenetben jelentette be, hogy a 2022-es országgyűlési képviselő választáson Juhász Béla Róbert, Sződliget polgármestere lesz a párt képviselőjelöltje a Pest megyei 4. számú választókerületben.

A nolimpia mozgalom kitervelője és élharcosa arra emlékeztette a Dunakanyarban élőket – miközben bírálta a kormányzó többség cselekedeteit és megnyilvánulásait -, hogy pártja aktív szervezkedésének egyetlen oka van: olyan új politikai kultúrát hozzanak ebbe az országba, amely a tisztességről, a becsületről és a hozzáértésről szól.

„A mi hármas jelszavunk: kórház, iskola, munkahely.” – fogalmazta meg a kormányzásra készülő Momentum politikai célkitűzését Fekete-Győr András, aki Juhász Bélát régi harcostársaként mutatta be és ajánlotta a választók figyelmébe, akivel évek óta együtt küzd – mint fogalmazott – „az Orbán-rendszer lebontásáért és egy európai Magyarország felépítéséért.”

„Juhász Béla egy harcedzett polgármester, aki legutóbb a koronavírus-járvány idején nyújtott maradandót a saját településének” – érvelt Juhász Béla támogatása és képviselő-jelöltsége mellett az Momentum elnöke, aki azt kérte, hogy az előválasztáson szavazzanak a Momentum jelöltjére, Juhász Bélára.

Juhász Béla Róbert, a videoüzetben elmondta, hogy óriási megtiszteltetésnek tartja, hogy „egy ilyen fiatal, lendületes, 21. századi párt szavazott neki bizalmat”.

Majd arról beszélt, hogy amikor tíz éve polgármester lett Sződligeten, a község pontosan úgy nézett ki, mint a mai Magyarország. „Egy végletegig eladósodott, megosztott település volt, ahol bizalmat szavaztak nekem.” – határozta meg polgármesterségének kiindulópontját.

„Ma már ez a település a környéknek a „bezzeg” települése. Ahogy mondják „Bezzeg Sződligeten minden utca aszfaltos” – dicsérte saját tevékenységét Juhász Béla, aki azonban azt már nem tette hozzá, hogy sajnos van olyan utca is, melyben „tankcsapdaként” tátongó kátyúk borzolják az autósok idegeit.

Az eredmények felsorolásában sajnálatos módon „elfelejtette” hozzátenni, hogy pl. az átadás előtt álló iskola bővítésére és felújítására az állam biztosította a 200 millió forintnál is nagyobb forrást.

„Sződliget a szívem csücske, nagyon szeretem ezt a települést, ez az otthonom. Az elmúlt tíz évben – az önök segítségével – hatalmas fejlődésen ment keresztül községünk. Talán sikerült az elmúlt években bizonyítanom, hogy mennyire fontos számomra Sződliget. Lokálpatriótaként talán sikerült tennem is azért, hogy egy kicsit közelebb kerültünk egy európai életminőséghez, és Sződliget a körzet „bezzeg” településévé vált az elmúlt években. Büszke vagyok erre.” – ezt már közösségi oldalán írja Juhász Béla, akinek az elmúlt időszakban napvilágot látott számos nyilatkozatából egyértelműen kitűnt, hogy milyen „nagy” politikai ambíciói vannak. Ennek egyik ékes példája, hogy korábban a Samsung bővítése ellen felemelte a szavát, mondván; tevékenysége negatív hatással van Sződliget mindennapi életére, ám 2022-hez közeledve már amellett érvelt, hogy a gödi Samsung által – a különleges jogrend keretében megalkotott törvény révén a Pest Megyei Önkormányzatnak – befizetett iparűzési adóból Dunakeszi, Göd, Csomád, Sződ mellett Sződliget és Vác is részesüljön.

  Az természetes, sőt kívánatos, hogy egy politikusnak vannak nagy ívű ambíció, hogy beszámol az elért eredményekről, ám a választópolgár számára akkor válik igazán hitelessé, ha az elért eredményekhez vezető útról is őszintén nyilatkozik, ami nem csökkenti az ő teljesítményének értékét. Sőt…

Vetési Imre (Dunakanyar Régió)

Fotó: Juhász Béla FB oldaláról

Még szintén érdekelheti...