Sport

Mertse duplájával, győzelemmel zárta a Vác FC az évadot, a szezonzárót is megtartották

A labdarúgó harmadosztályú bajnokság Közép-csoportjának utolsó, 38. fordulójában a Vác FC magabiztos győzelmet aratott a Gerjen SK otthonában, Pakson. Mindkét találatot a csapat ügyeletes gólvágója, Mertse Ábel szerezte. A Duna-partiak ezzel a 16. pozícióban végeztek a tabellán. Az évadzárót is megtartotta a váci együttes, ahol a csapat jövője és a gyorsan közeledő felkészülés is szóba került – írja a 0627.hu.

Győzelem Pakson a Gerjen SK ellen

Pakson lépett pályára a Vác FC az utolsó fordulóban a már kiesett Gerjen vendégeként. Mertse Ábel révén mindkét félidőben egy-egy alkalommal beköszöntek a vendégeknek és megérdemelt győzelmet arattak. (0-2)

Gerjen SK–Vác FC 0–2 (0–1)

A mérkőzést követően a váciak vezetőedzője, Csank János is dicsérte csapatát: – Jól kezdtünk, gyorsan gólt szereztünk, majd végig fölényben játszottunk, és ha jobban oldjuk meg a végjátékot, akkor akár több góllal is nyerhettünk volna. A pálya kitűnő állapotú volt, az ellenfél pedig nagyon kulturáltan játszott, és sok szögletet rúgtak ellenünk, amelyen meg is lepődtem. Mindkét együttes élvezte a játékot és nyugodtan futballozott.

A csapat teljesítette a kitűzött célt

A héten tartotta a gárda szezonzáró rendezvényét, immáron harmadik alkalommal egy diósjenői wellness panzióban. A kedd délutáni program hivatalosabb része Belák Gyula ügyvezető beszédével kezdődött. A bajnoki szezonról beszélt a klub egyik vezetője, és arról, hogy a gárda teljesítette az idény előtt kitűzött célját, a bentmaradás kiharcolását.

A Vác VLSE tulajdonos elnöke, Pető Tibor arról beszélt, hogy nehéz volt az elmúlt időszak a csapat számára, de most már bízik abban, hogy rendeződik a helyzet. Elmondta még, hogy a 2019-es tulajdonosváltást követő átmenti időszak ugyan hosszabb lett, mint tervezték, de most már jó úton haladnak.

50 évnyi szolgálat után vonult vissza a csapat buszvezetője

Ünnepi pillanatot oszthatott meg mindenkivel, hiszen a felnőtt csapat buszvezetőjét, Nagy Gézát mindenki jelenlétében ajándékozták meg, aki majd ötven évnyi szolgálat után(!) vonult vissza a vezetéstől, sajnos egészségügyi okokból.

Csank János szakmai igazgató azzal kezdte, hogy jobb szezont várt, a 39 pont összegyűjtéséhez a döntetlenek mellett 5 hazai és 5 idegenbeli siker kellett – hazai környezetben többre lett volna szükség. Ettől függetlenül megnyugtatónak találta, hogy biztosan bent maradtak az NB III-ban. Néhány játékostól több fejlődést várt volna, de így is okoztak többen kellemes meglepetést.

Csank János a játékosoknak: Legyetek büszkék arra, hogy egy ilyen múlttal rendelkező csapatban játszhattok

Csank János felidézte, hogy Mertse Ábel és Tóth Milán összesen 30 gólt vállalt a 44 találatukból, de sok gólt (68) kaptak, miközben fontos, hogy a hátsó alakzat stabil legyen. A mester kérte, hogy legyenek büszkék a játékosok arra, hogy egy ilyen múlttal rendelkező klubban játszhatnak, mint a Vác FC.

Az már korábban eldőlt, hogy a Vác 13 gólt szerző támadója, Tóth Milán nem él a szerződésében szereplő egyéves opciójával, így bejelentette távozását. A klub vezetősége azt is megerősítette, hogy a közeljövőben természetesen tárgyalóasztalhoz ül a játékosokkal és a szakmai stáb tagjaival.

A Duna-partiak játékosai és szakmai stábja most szűk három hetes pihenőre vonulnak, azt követően a nyári felkészülés várhatóan a június 20-i héten kezdődik majd.

Még szintén érdekelheti...