Sport

Élményeszközökkel és akadálymentesítéssel bővül a dunakeszi szabadstrand

Folytatódik a dunakeszi szabadstrand fejlesztése, elindult az V. ütem. Sikeres pályázatnak köszönhetően 29,93 millió forint állami támogatásból valósul meg a STR5-PM-003 azonosító számú projekt, amelynek részeként a 2017-ben megnyitott dunakeszi dunai szabadstrand sporteszközökkel és akadálymentesítéssel fejlődik tovább.

A dunakesziek kényelmét és biztonságát szolgálja majd a vízi- és pihenőeszközök bérlésének lehetősége, az akadálymentesítés érdekében tervezett taktilis vezetősáv kiépítése, a kerékpáros szervízoszlop telepítése és a mentőmellények biztosítása. A szabadidős- és sporttevékenységek nyugodt, kellemes környezetét térfigyelő kamerák kihelyezése, virágosítás, füvesítés és öntözőrendszer telepítése teszi lehetővé – írja a dunakeszi.hu.

A vízi- és pihenőeszközök között megtalálhatóak lesznek kajakok, kenuk, SUP-ok és napozóágyak is.

A Dunakeszi Város Önkormányzata a fenti feladatokra a korábbiakhoz hasonlóan 100%-os támogatást nyert a Dunakeszi Duna Szabad strand fejlesztése című pályázati projektre, így a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program V. üteme is elkezdődhetett. A munkálatok várhatóan május 31-ig tartanak, így még a nyári szünet előtt birtokba vehető a terület és az új eszközök is.

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...