Sport

Aktív kikapcsolódást kínál a nyárra a gyerekeknek Dunakeszi

Táborozási lehetőségekből nincs hiány Dunakeszin, egészen a Balatonig juthatnak a gyerekek, ha időben jelentkeznek a város kínálta lehetőségekre. A horgászattól a zenén és táncon át a sportig igen széles skálán válogathatnak, ki-ki a maga érdeklődési körének megfelelően.

Már az első turnus nyaral Dunakeszi balatonakarattyai üdülőjében, ahol szinte hagyomány, hogy a horgászat kedvelői nyitják a szervezett táborok sorát. Ők idén a dunakeszi Szent István Általános Iskola kerékpárosaival alkotnak egy csapatot, de a maradék 9 hetet is teljesen feltöltötték már a dunakeszi pedagógusok, edzők. Lesz citera-, tánc-, úszó-, cheerleader-, tollaslabda-, kosár-, vívás- és gólyatábor. Előző évben több mint 300 gyerek üdülhetett kedvezményesen a vízparti ingatlanban, ahol emeletes ágyakkal, külön zuhanyzóval és WC-vel kialakított szobákban szállásolják el őket. Mint Seltenreich József, a Dunakeszi Sportigazgatóság igazgatója egy korábbi interjú alkalmával elmondta, hamar betelnek a turnusok, hiszen napközis táborok árán ottalvós, teljes ellátást, oda- és visszautat, nem utolsó sorban pedig sok-sok élményt nyújtó táborok várják a gyerekeket évről-évre. A táborozók mellett az üdülőnek kiadható apartmanjai is vannak, amelyek szintén hamar, még bőven a szezon előtt elkelnek.

Egy hete tart a nyári szünet, de a pedagógusok és a Dunakeszi Óvodai és Humán Szolgáltató Központ munkatársai egy percet sem pihennek, készítik elő a június 27-én nyíló városi gyermektábor-sorozatot. A két éve átadott Nyíltvízi Edzőközpont tavaly adott otthont először a gyermektábornak, de jól vizsgázott. A helyszín és a pedagógusok, táborfelügyelők rátermettsége, kedvessége, kreativitása, valamint a kedvező ár sok szülőt indított idén is arra, hogy igénybe vegye a város kínálta lehetőséget. A tábor kapacitása 180-200 fő turnusonként, amelyek a nagy érdeklődés miatt hetekkel korábban beteltek. A sok-sok program között a gyerekek ezen a nyáron is részt vehetnek sárkányhajózáson, lovas kocsizáson, kisállat-bemutatón, kézműves foglalkozáson, mesedélutánon, Ki mit tud? megmérettetésen, íjászaton, koncerten, kiránduláson és sportfoglalkozáson.

A dunakeszi városi sportlétesítmények is igencsak leterheltek a nyár folyamán: a VSD szervezésében 5 turnusban is indul napközis úszótábor a Gérecz Attila uszodában, 4 turnusban asztalitenisz az Asztalitenisz Központban, 2 turnusban karate és jiu-jitsu a Harcművészeti Központban, atlétika, vívás, tollaslabda és küzdősport a Magyarság Sporttelepen, 2 turnusban judo a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában, míg a Fóti úti Sportcentrum labdarúgás és röplabdatábor várja a gyerekeket. A VSD néhány táborában még akadnak szabad helyek, érdeklődni a www.vsdunakeszi.hu weboldalon van lehetőség. A kínált árak a sporttáborokban is elfogadhatók, 25.000,- és 38.500,- forint között aktív kikapcsolódást biztosítanak a gyerekek számára.

Szeredi Helga

Még szintén érdekelheti...