oktatás

Dunakeszin is csatlakoztak az országos akcióhoz – Ma van a pedagógusok világnapja –

Október 5-e a pedagógusok világnapja, az UNESCO 1994 óta tiszteleg a tanárok munkája előtt ezen a napon. E jeles napon hazánkban országos akciókkal, több helyen élőlánccal fejezik ki szolidaritásukat a szimpatizánsok a pedagógusok és a magyar közoktatás mellett. Dunakeszin tegnap a Radnóti gimnázium pedagógusai tartottak demonstrációt, ma pedig a Bárdos iskola köré vontak élőláncot a szülők és a fiatalok.

Már tegnap is és ma is több szülő és szimpatizáns értesítette szerkesztőségünket, hogy kulturált demonstrációt tartanak, mellyel a tanárok iránti megbecsülésüket kívánják kifejezésre juttatni. Az egyik telefonáló nagypapa, akinek négy unokája van azt mondta: „Szerkesztő úr, mi nem valami, vagy valaki ellen, hanem a tanárokért, a gyermekeinket, unokáinkat tanító pedagógusokért demonstrálunk!”

Mint arról az egyik olvasónk fényképes beszámolója is tanúskodik, ma reggel élőláncot alkottak a szülők és a diákok a Bárdos iskola köré, így nyilvánítva ki szolidaritásukat a tanárok iránt, akik nélkül – mint írják – „nincs jövő!” A szerkesztőségünket tájékoztató szülő elmondta, hogy kulturáltan, a Bárdosra jellemző „családias légkörben” demonstrált mintegy kétszáz személy.

Laptársunk, a dunakeszipost.hu értesülései szerint a Radnóti gimnázium diákjainak nagy része ma azzal fejezte ki a tanárok iránti szolidaritását, hogy otthon maradt.

(Vetési)

Fotó: egy demonstráló szülő felvételei

Még szintén érdekelheti...