Sport és turizmus

Segítség a kerékpárosoknak!

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően négy kerékpáros szervizoszlopot telepített a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetséggel együttműködve Dunakeszi Város Önkormányzata az EuroVelo 6 mentén.

A főváros határától egészen Ipolydamásdig kiépített kerékpárút nagy népszerűségnek örvend a sportág hódolói, a Duna menti településeket felfedező turisták, az egészségükre figyelmet fordítók körében.

A dunakeszi Duna-parton kanyargó kerékpárút mellett kiépített négy szervizoszlop megkönnyíti a kerékpárosok helyzetét, hiszen kisebb, nagyobb hiba elhárításakor igénybe vehetik a különböző kulcsokat és használhatják a pumpát is.

A szervizoszlopok a Folyam utca – Csermely utca sarkán, a Duna soron, a Révnél és a Kiscsurgó tanösvénynél, a bringaút melletti tisztáson kerültek elhelyezésre. A hamarosan átadásra kerülő megújult, megszépült Kiscsurgónál pihenőpadot is kihelyeznek.

Vigyázzunk közös értékeinkre, mert a Katonadombnál kialakított pihenőhöz telepített szervízoszlop pumpáját már megrongálták. Az önkormányzat intézkedett a pótlásáról, de mennyivel jobb lenne, ha mindenki értékelné és védené az értékeinket, nem pedig rombolná…

(Vetési)

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...