gyász

Fontos tudnivalók Wittner Mária díszpolgár temetéséről

Érkezés, parkolás, különjárat, biztonsági előírások, részvétnyilvánítás – összegyűjtöttük, mit kell tudni az utolsó halálraítélt ’56-os hős búcsúztatójáról.

Wittner Mária, Dunakeszi díszpolgára, az utolsó halálraítélt 1956-os hős búcsúztatóját 2022. október 14-én, pénteken, 12 órakor tartják a Dunakeszi temető szóróparcellájánál. Wittner Máriát az Országgyűlés és a Fidesz-frakció saját halottjának tekinti, az Önkormányzat díszsírhelyet biztosít a számára.

A szertartás pontban 12 órakor kezdődik, ezért a szervezők kérése, hogy a megemlékezők legkésőbb 11.30-ig érkezzenek meg a helyszínre. A kiemelt eseményen biztonsági intézkedésekre kell számítani! A temetésen résztvevőknek az Országgyűlés kéréseit kell betartaniuk! A búcsúztatásra érkezőket a szervezők arra kérik, hogy kegyeletüket egy szál fehér rózsával róják le. Részvétnyilvánításokra a család kifejezett kérésére nem lesz lehetőség! A búcsúszertartás a gyászoló család kérésére nem sajtónyilvános, arról kizárólag az MTVA készíthet képeket és hangfelvételeket.

A várható nagy létszámú látogatóra való tekintettel Dunakeszi Város Önkormányzata külön buszjáratot indít a Dunakeszi MÁV-állomástól a temetőig, hogy a messzebbről érkezők könnyebb odajutását segítse. A különjárat aznap 10 órától 20 perces sűrűséggel közlekedik a szertartás kezdetéig a két végpont között, majd 13 és 14 óra között ismét 20 percenként szállítja vissza az utasokat a vasútállomásra. A különjárat mellett a 3-as számú helyi járat zavartalan rendben, menetrend szerint üzemel.

Az autóval érkezők számára az Önkormányzat a temető mögötti réten biztosít parkolóhelyet, ahonnan a kerítés ideiglenes megnyitásával lehet bejutni a sírkertbe (fotón jelölve az útvonal). Innen irányjelző táblák mutatják az utat a ravatalhoz. Kérjük, aki teheti, ezt a parkolót használja, vagy korai érkezés esetén a temetővel szemközti Tesco parkolót. A temető saját parkolóját lezárják.

Forrás: dunakeszi.hu

Főkép forrása: magyarnemzet.hu

Még szintén érdekelheti...