Kultúra

A tánc varázsa – óriási siker volt a városi néptáncgála

A szerelmet, a boldogságot, a bánatot, az önfeledt rajongást, a nő és a férfi kapcsolatát a leghatásosabban, a legszívbemarkolóbb érzelmi átéléssel, a tánccal lehet kifejezni. Ezt a csodát teremtették meg péntek este a dunakeszi József Attila Művelődési Központ színpadán a városi tánccsoportok és a székelykeresztúri Mákvirágok Néptánccsoport tehetséges táncosai.

Idén is zsúfolásig megtelt a művelődési központ hatalmas színházterme a néptánc rajongóival, akik ezúttal sem csalódtak, hiszen a tehetséges táncosok vérpezsdítő produkcióval ajándékozták meg a lelkes közönséget. A siker garantált volt, hiszen elég, ha „csak” annyit írunk le, hogy Dunakeszin hosszú évek óta – többek között – olyan kiváló táncpedagógusok szerettetik meg és „oltják” a fiatalokba a néptánc iránti rajongásukat, mint Gyúró Tamás és Tóth Zoltán. Dunakeszi erdélyi testvérvárosában, a Székelykeresztúron működő Mákvirágok Néptánccsoport vezetőivel, a nemzetközi szakmai elismeréssel büszkélkedő Mátéfi Csabával és Mátéfi Zitával és az együttes tagjaival immár 30 éves intenzív művészeti és baráti kapcsolatot ápol a városi néptáncgála szervezője, a Kőrösi iskola és igazgató asszonya, Kárpáti Zoltánné és a tantestület több tagja is.

Az együttműködés igényességét jól reprezentálta a bemutatott táncok színvonala és a közönség elismerő vastapsa. Öröm volt látni a dunakeszi néptánccsoportok és a vendég együttesek gyönyörű népviseletben bemutatott fergetes táncait…

Az élő muzsikát idén is Borbély Zsuzsi és zenekara szolgáltatta. A nagy sikerű gála háziasszonya ezúttal is Dászkál Dóra, a rendező Kőrösi iskola pedagógusa volt, aki szépen megformált, értékes információkat tartalmazó mondatokkal mutatta be egy-egy tájegységhez köthető tánc születésének történetét és azt a színpadon eltáncoló együttest.

Akiknek köszönhetjük az élménygazdag estét:

A Kőrösi Táncegyüttes Napraforgók Árgyélus és Csikófark csoportjai,

Székelykeresztúri Mákvirágok,

Cimbora Tanulók Klubja zenekara,

Rokka Néptáncegyüttes Rokka és Keszkenő csoportjai,

Krisztus Király Római Katolikus Általános Iskola Cédrus osztálya,

Maglódi Kacamajka Néptáncegyüttes.

(Vetési)

Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...