gazdaság

Díjazták a DDC társadalmi felelősségvállalását

A fenntarthatóság, a társadalmi felelősségvállalás és a környezetvédelem egy közös ügy, közös felelősség. A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) éppen ezért hozta létre évekkel ezelőtt a társadalmi felelősségvállalási programját, amelynek keretében arra törekszik, hogy megteremtse az ehhez szükséges tudatosságot. A vállalat erre irányuló törekvéseit ismét elismerték; a „Legjobb CSR Programért” kategóriadíjat a DDC-nek ítélte oda a szakmai zsűri.

2022-ben immár 15. alkalommal hirdették meg a Magyar Üzleti Felelősség Díjat és a CSR Hungary Díjat, melyeken idén is a legkiemelkedőbb felelős és fenntartható kezdeményezéseket, termékeket és szolgáltatásokat, projekteket értékelték.

A DDC felelős és fenntartható munkavállalói törekvéseit a szakmai zsűri a „Legjobb CSR Programért” és a Magyar Üzleti Felelősség Díjjal jutalmazta!

Felelősségvállalás évtizedek óta

A DDC több elemből álló társadalmi felelősségvállalási programja hosszú időre nyúlik vissza. A programok célcsoportja a cementgyárak közelében élő fiatal generáció, illetve a vállalat működési területén lévő civil szervezetek, önkormányzatok és intézmények képviselői. A vállalat évek óta meghirdeti a „Duna-Dráva a Tehetségekért” ösztöndíjprogramot, amivel a térségekben élő általános és középiskolák tehetséges diákjait és fejlődésüket támogatja. A „Zöld Megoldás-pályázat” a Beremendi és Váci Cementgyár, valamint a pécsi kisrégióban lévő környezettudatos kezdeményezések támogatására szolgál, míg a „Zöld Alternatíva Vetélkedő” betekintést enged a DDC mindennapjaiba játékos módon.

Az állandó támogatásokon túl

A DDC klímavédelmi és társadalmi tudatossága, elkötelezettsége miatt kifejezetten nagy hangsúlyt fektet a természeti erőforrások védelmére, etikus kezelésére és a helyi értékek védelmére. Éppen ezért a vállalat a helyi közösségek életében aktív támogatóként van jelen, kiváló kapcsolatot ápol a térség önkormányzataival, a települések vezetőivel, valamint együttműködnek a helyi civil és környezetvédelmi szervezetekkel, oktatási intézményekkel is. Ezeket támasztja alá számos regionális együttműködés; a DDC a Siklósi Várral közösen tesz azért, hogy a térség kulturális élete fellendüljön, még színesebb legyen. További jó példa a Pécsi Állatkertnek nyújtott betonadomány, valamint a szokolyai faültetés és a Szent Ferenc Állatotthonban végzett önkéntes munka.

A Duna-Dráva Cement Kft. hosszú ideje működő, generációkon átívelő, komplex érzékenyítő programját a FERLING Kft. évek óta aktívan támogatja.

A DDC társadalmi felelősségvállalási programjairól további információ a vállalat honlapján található.

Még szintén érdekelheti...