Belföld

A dunakeszi „kis posta” mellett fóti, gödi, és a váci deákvári postafiók is a rezsiáldozatok között van

A Magyar Posta Zrt. az energiafelhasználás érdemi csökkentése érdekében arról döntött, hogy ideiglenesen szünetelteti 366 postafiók működését (210 településen). Ezen a listán található a Dunakeszi 3. sz. postafiók is. A sokak által csak kis postaként emlegetett hely a Szent István utcában található a Szent Mihály-templommal szemben – írja a dunakeszipost.hu.

Bővebben: A dunakeszi „kis posta” mellett fóti, gödi, és a váci deákvári postafiók is a rezsiáldozatok között van

A Magyar Posta közleménye szerint „azokon a településeken, ahol több szolgáltatóhely működik (101 település), ott a fennmaradó szolgáltatóhelyek megemelt kapacitással, több ügyfélkiszolgáló pulttal fogadják az ügyfeleket, míg azokon a településeken, ahol nincs másik nyitvatartó posta (109 település), a szolgáltatások a máshol már jól bevált mobilposta segítségével lesznek elérhetők. Társaságunk hangsúlyozza, hogy az intézkedéssel érintett mintegy 740 dolgozó nem veszti el munkáját, mindegyük más postahelyekre kerül átirányításra. A változás nem érinti a postai küldemények házhoz kézbesítését sem.”

A dunakeszi Szent István utcai „kis posta” Fotó: dunakeszipost.hu

A Magyar Posta Zrt. közleményét tanulmányozva fedezte fel a Dunakanyar Régió szerkesztősége, hogy térségünkben a Dunakeszi 3. számú postafiók mellett a Fót 2. számú, a Göd 2. számú, a Vác 3. számú, deákvári postafiók is kénytelen átmenetileg „lehúzni a rolót” november 12-től kezdődően.

„A Magyar Posta Zrt. jelenleg és a jövőben is lényegesen túlteljesíti a jogszabályi kötelezettségeit, hiszen az előírt mintegy 1600 posta helyett – a szüneteltetést követően is – országszerte több mint 2200 posta áll az ügyfelek rendelkezésére. Felhívjuk a figyelmet, hogy a postahely lefedettség nemzetközi szinten is kiemelkedő, míg hazánkban 3,46 posta jut 10 ezer főre, addig ez a szám Európában mindössze 2,91” – olvasható a közleményben..

A teljes lista minden információval itt található.

Még szintén érdekelheti...