advent

Közösségi karácsonyfa-díszítés és adventi gyertyagyújtás a Casalgrande téren

Dunakeszin hétfő reggel óta már egy 7 méter magas coloradói jegenyefenyő díszíti a Barátság lakótelep szívében a Casalgrande teret, ahol a hétvégén nyílik meg az adventi vásár.

„Csütörtökön a fények is rákerülnek, de idén is várjuk a saját készítésű díszeket, amelyekkel advent 3. vasárnapján, december 11-én, 14:00 órakor a közösségi karácsonyfa-díszítés alkalmával együtt öltöztethetjük fel a fát” – jelentette be közösségi oldalán a város polgármestere.

Dióssi Csaba kifejtette, hogy tavaly is több felajánlás érkezett! „Ezúttal is köszönöm a sok önzetlen és kreatív munkát. Ezek idén is felkerülnek a fára, de örömmel fogadjuk az új alkotásokat. A díszek advent 1. vasárnapjától leadhatók az adventi vásárban felállított adománygyűjtő faházban.”

A fenyőfa mellett már a téren sorakoznak a faházak is, melyek hamarosan megtelnek az adventi vásár ünnepi kínálatával.

Idén is kérik, aki teheti, ünnepi ajándék felajánlásával segítsen, hogy a rászoruló gyermek számára is élménygazdag legyen a karácsony.

Mint azt Szabó József önkormányzati képviselő, tanácsnok a dunakeszipost.hu-nak adott interjúban elmondta: a Casalgrande téri adománygyűjtő faházon kívül az adományokat december 16-ig várják, melyeket hétköznapokon a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán (Fő u. 25.) és a Család- és Gyermekjóléti Központban (Dunakeszi, Bajcsy-Zsilinszky utca 32.) lehet átadni. Hétfőnként 8.00-17.00 óráig, kedden, szerdán, csütörtökön 8.00-15.30 óráig.
– Célunk, hogy a Dunakeszin élő hátrányos helyzetű gyerekeknek is legyen ajándék a karácsonyfa alatt. Várjuk a használt, de újszerű, illetve új játékok felajánlását, illetve könyveket, édességet. Kérek mindenkit, hogy olyan állapotú dolgokat ajánljon fel, amit maga is szívesen elfogadna. Ez nem a lomtalanítás ideje. Sajnos előfordul, hogy nagyon rossz állapotban lévő dolgokat is behoznak, de szerencsére a többség szép, igényes, új játékokat adományoz – nyilatkozta Szabó József, az adománygyűjtő akció ötletgazdája és szervezője.

Az adventi vasár november 26-án nyitja ki kapuit és egészen január 2-ig várja a város polgárait az ünnepi feltöltődésre. Minden vasárnap 16:00 órakor lesz közös gyertyagyújtás, meghallgathatjuk a Dunakeszin működő történelmi egyházak képviselőinek ünnepi gondolatait.

December 18-án 15:30 órától Caramel koncertjét élvezhetik a népszerű énekes rajongói.

V. I.
Fotó: KesziPress

Még szintén érdekelheti...