rendőrség

Két hónap alatt 123 migránst tartóztattak fel a rendőrök Letkés térségében

Újabb migráns csoportot tartóztattak fel a rendőrök Letkésen november 21-én. Egy személyautóban hét fő utazott, közülük két kiskorú és egy nő. Az elmúlt hónapokban megnőtt az ilyen típusú rendőri intézkedések száma, csak szeptemberben és októberben összesen 123 illegális bevándorlót fogtak el a rendőrség munkatársai – írja a 0627.hu.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztályától megtudtuk, 2022. szeptember hónapban 5 alkalommal 18, október hónapban 6 alkalommal 105 migránst (2022. október 12-én 25, október 13-án 21, október 19-én 22, október 21-én 28, október 23-án 2, valamint október 25-én 7 fő) tartóztattak fel (a legnagyobb számú külföldit 2022. október 21-én, egy szobi benzinkútnál parkoló kisteherautóban találták a rendőrök. A járművezető elmenekült a helyszínről, sorsukra hagyva a raktérben utazó 28, magát szír állampolgárnak valló külföldit, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok szerint – visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz).

A rendőrség a 0627-nek elmondta, hogy a Váci Rendőrkapitányság illetékességi területén megnőtt az ilyen típusú rendőri intézkedések száma. Korábban főként a nemzetközi vasútvonalat használták a nyugat-európai országokba való tovább utazáshoz, ám a szlovák rendőrökkel közös járőrszolgálat rendszeressége miatt az útvonal a vasútról áttevődött közútra.

Továbbra is azt kérik, ha valaki gyanús embereket lát, tegyen bejelentést a 112 központi segélyhívón.

Még szintén érdekelheti...