Kitekintő

45 éve kapott városi rangot Dunakeszi

Idén áprilisban volt 45 éve, hogy az akkori község városi rangot kapott. E jeles évforduló előtt nívós kiadvánnyal tiszteleg a városi önkormányzat. Dr. Kerekes Dóra, a Révész István Helytörténeti Gyűjtemény vezetője írta és szerkesztette a színes helytörténeti visszaemlékezést, melyben Dunakeszi ismert személyiségei (is) vallanak a várossá válás korszaképítő folyamatáról, személyes élményeikről.

A szakszerű leírások és a látványos fényképek segítségével képzeletben újra végigjárhatjuk a városiasodás útjára lépett Dunakeszi 45 éves fejlődésének kiemelkedő grádicsait, betekintést nyerhetünk gazdag kulturális és sportéletébe, nyomon követhetjük az oktatási és az egészségügyi intézmények fejlődését.

Dunakeszi 45 címmel 19 500 példányszámban megjelent kiadvány december első napjaiban érkezik Dunakeszi valamennyi háztartásába.

Az igényesen szerkesztett helytörténeti kiadvány anyagából vándorkiállítást állított össze a Révész István Helytörténeti Gyűjtemény, amely már megtekinthető a gyártelepi Köröndön, a Dunakeszi Járműjavító bejáratával szemben.  
V. I.


Még szintén érdekelheti...